Търсене

Заведения в квартал Симеоново, София

Симеоново - Полезна информация

Симеоново е квартал на София застроен предимно с къщи и малки кокетни хотели. Разположен близо до Кабинков Лифт „Симеоново-Алеко“. Симеоново е най-младото селище в подножие на „Витоша“ планина. По околовръстни път има изключително удобна връзка с центъра на града.
Близкото му разположение до центъра на града и планина „Витоша“ с отличителна природна среда и комуникации, правят квартала изключително атрактивен за живеене, особено за хора с висок социален статус. Разположен между Драгалевци и Бистрица, квартал Симеоново с вековете се превръща в предпочитана скъпа вилна зона на столицата.
Квартала се състои предимно от луксозни едно фамилни къщи и вили с просторни дворове, както и жилищни комплекси от затворен тип. Няма изразено активно строителство и за любителите на спокойните утрини това би било най-прекрасното място за живеене. Интересна забележителност в района е оцветена къща с формата на огромен охлюв, която предизвиква засилено любопитство на много хора дошли на разходка и отдих в района.
Квартал „Симеоново“ се слави, че поддържа едни от високи цени на имоти в столицата. Макар и кварталът да е застроен и да няма налични свободни терени, има достатъчно улици с паркове и градини за разходка, детски площадки за най- малките и хубави междублокови пространства, където човек може да седне спокойно и да си почива.
Разнообразието от ресторанти и заведения изпълват този район. От малки и автентични заведения в квартала, предлагащи богат асортимент от вкусни и ароматни блюда, съчетани с хубава напитка и добро обслужване до шумни и големи заведения за всеки вкус и интерес.
Днес кв. „Симеоново“ е един от най-богатите квартали в столицата. Новите жилищни постройки предават специфичен облик и атмосфера на спокойствие и уют в квартала.