Търсене

Заведения в кварталОвча Купел - София

Овча Купел - Полезна информация

Квартал „Овча Купел“ е тих и спокоен квартал, с много зеленина и прекрасна панорама към планина Витоша. Квартала е разположен върху голяма площ, която е добре разпределена между жилищни сгради, тревни площи, спортни съоръжения, паркови пространства и градини. Тук е разположен и спортен комплекс „Славия“. Гостите на жилищния комплекс „Овча Купел“ може да се възползват от някои, от множеството мини паркове за отдих и разходки, както и много атракции за деца. На територията на квартала има множество детски площадки за забавление на малчугани.
Породи благоприятното му разположение с три термални извора (Овча купел,Горна баня и Княжево) предопределя и специфичния облик на града - курортна зона с минерални извори.
Квартала предпочитан за млади семейства, заради тишина и спокойствието в района, както и възможност за забавление на най-малките, няма как да не устроен от към образование. На територията на района има много училища, пет действащи детски градини, които са готови да посрещната нуждите на младите семейства.
Кварталът предлага голямо разнообразие от места за отдих и развлечение – заведения за всеки вкус и интерес, природни забележителности, множество кътчета с прекрасна гледка към планина Витоша. Местните ресторанти предлагат превъзходна кухня и уютна атмосфера. За очарованието на всеки гост, тук може да се намери всичко, за което човек си пожелае – вкусна и винаги прясна храна, хубава напитка, весела музика и отлично настроение.
Района е отдалечен от натоварените градски артерии. Квартал „Овча Купел“ има много добра комуникация с центъра на столицата по бул. „Овча Купел“ и бул. „Цар Борис III“. Жителите на квартала може бързо и лесно да придвижват до центъра на града безпроблемно. Също така могат да се възползват от околовръстния път за да стигнат до работното място или за бързо напускане на големия град. Уникалното разположение на квартала, близостта му до планината, чистия въздух и ново изградените жилищни сгради в района, допринасят за развитието на „Овча Купел“, като един от най-предпочитаните квартали за живеене в столицата.