Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Тракия, София

Ресторанти и заведения в квартал Тракия, София

1 резултата

Люлин - Полезна информация

Квартал „Люлин“ е най-големия жилищен квартал в София и в цялата страна, населяван от над 121 234 жители. Разположен е в северозападната част на столицата и е разделен на 10 микрорайон. Западно от квартала е околовръстното шосе и кв. Филиповци. На североизток граничи с бул. „Сливница“. Като Люлин-1 е най-стария жилищен комплекс в района.
Квартал „Люлин“ е един от кварталите с най-младо население в столицата. На територията на района има 12 училища, 11 детски градини и 4 целодневни детски градини. Комплекса е застроен с ново изградени сгради и панелни блокове между които кънти детски смях и безгрижни игри. Района е предпочитан поради близостта на метеостанция „Люлин“. Освен това младия квартал на София разполага с търговски център „Силвър център“, магазин „Фантастико“ , спортен комплекс „Левски Сиконко“ и плувен комплекс „Люлин бийч“.
Макар да сте свикнали да виждате ж.к „Люлин“ застроен с жилищен комплекси, в непосредствена близост до квартала е разположен най-големия и облагороден парк на София – Западен парк. Мястото е идеално за разходки, колоездене и пикник сред природата. Тук има голямо разнообразие на места за отдих и развлечение – заведения за всеки вкус и интерес, не липсват и природни и архитектурни паметници и множество кътчета сред приказната природна среда. За забавление и разтоварване на жителите и гостите на комплекса са се погрижели да осигурят множество заведения и ресторантни в квартала. За всеки повод и всеки вкус се грижат сервитьори с добро настроени и лъчезарна усмивка. Всеки гост на квартала може да намери всичко, за което човек си пожелае – ароматни вина , вкусна храна, приятна музика и добро настроение.
С прекрасни кътчета за отдих, с многообразие от развлекателни атракции и разнообразие от просторни паркове и градини, даряващи отдих и отмора. Кварталът се превърнал в един най-търсените и предпочитани в София.