Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Лозенец, София

Ресторанти и заведения в квартал Лозенец, София

5 резултата

Видео стена LCD/Плазма Тераса Дансинг Охрана Wi - Fi Сепарета Открит кът за пушачи Дискотечно осветление Зарядно за телефони Сценично осветление Закачалки Фейс контрол Вестници

 
Работно време: 11.00 - ...

Лозенец - Полезна информация

Квартал „Лозенец“ е сред най-търсените и предпочитане квартали в столицата. Площта му е голяма и разнообразна, съставена предимно от жилищни комплекси. Това го превръща сред най-предпочитаните места за инвестиции в столицата.
В миналото кв. Лозенец се е наричал Корубаглар, което наименование идва от лозя в кория (гора). Старото му име дава най-точна представа за буйните гори и богата растителност в района.
Тук се намира Старата стена - ценен паметник на културата оцелял през вековете. Около която кипи днешния живот. Някой днес е наричат „Римската стена“.
„Лозенец“ е разположен на юг от централната част на града и заемащ най-северната гъсто застроена част на района. От него го отделя булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ по който тече Перловска река.
В днешно време квартал „Лозенец“ разположен в сърцето на гр. София. На юг се разпростира чак до склоновете на планината Витоша, а на запад граничи с най-големите софийски паркове – Южния парк. Кварталът има характерен релеф две отделни части – Долен Лозенец и Горен Лозенец, граничещи с хотел „Хилтън“ и Националния дворец на културата.
Разнообразието от ресторанти и заведения изпълват този район. От малки и автентични заведения в сърцето на София, предлагащ богат асортимент от вкусни и ароматни блюда, съчетани с хубава напитка и добро обслужване до шумни и големи заведения за всеки вкус и интерес.
Днес кв. „Лозенец“ е един от най-богатите квартали в столицата, съчетаващ старо и съвременно модерно строителство. Естествените природни дадености в района с времето са го обособили предимно като благоприятен квартал с жилищен характер. Този квартал се е оформил като предпочитан район за строителните предприемачи. Новите строителните постройки предават специфичен облик и атмосфера на спокойствие и уют. Индивидуалните жилеща са разположени сред добре озеленени и декорирани дворове, с изглед към върховете на Витошка.