Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Левски, София

Левски-софия - Полезна информация

Квартал „Левски“ е един от най-новите жилищни комплекси на София. Разположен е в североизточната част на столицата. Кварталът е разделен на три части. Първата е Левски стара част, другите са ж.к. Левски-В и Левски-Г, като те се разделят от булевард Владимир Вазов. В старата част на квартала се състои от хубави масивни тухлени къщи, а ж.к. Левски-В и ж.к. Левски-Г от панелни блокове. Този квартал може да се похвали с доста добри цените на имоти. Освен много добра локация, за пътуване с лично превозно средство, квартал „Левски“ предлага и добър набор от линии на градския транспорт на Столична община.
Жилищния комплекс носи името на българския революционер Васил Левски, а на няколко метра западно от квартала се намира спортна зала на ПФК Васил Левски.
Макар и кварталът да е застроен и да няма налични свободни терени, има достатъчно улици с паркове и градини за разходка, детски площадки за най- малките обитатели и хубави междублокови пространства, където човек може да седне спокойно и да си почива. Живеещите тук може да се радват на много зеленина, децата има къде да играят, по-големите да прекарват свободно времето. Друго съществено предимство на този хубав квартал за семействата, които имат деца е добрия избор на учебни заведения и детски градини. В новата си част има модерни и красиви сгради, което прави Левски един от съвременните квартали в столицата.
Голяма част от тези сгради са административни и бизнес офиси. Многообразието от търговски обекти, кафенета и ресторанти ще задоволи всичките нужди без да Ви се налага да обикаляте много. Тук може да намерите голямо разнообразие на ястия и специалитети от местната и чуждестранна кухня. Незабравими изживявания и забавления Ви очакват в местните заведения. Ако искате тих и спокоен начин на живот близо до центъра това е вашият квартал.