Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Западен парк, София

Ресторанти и заведения в квартал Западен парк, София

1 резултата

Западен парк - Полезна информация

Квартал „Западен парк“ e най-зеления квартал на столицата. Името му идва от простиращия се наблизо парк със същото име (Западен парк). Толкова голямо струпване на зелени площи не може да бъде видяно никъде в София. Тези от Вас които обичат приятните разходки с приятели по зелени алеи или просто да седнете на някоя пейка с четиво в ръка, там ще е идеално за Вас. Тук човек се чувства свободен в хармония с природата. Тишина, спокойствие и релакс. Прекрасната природа и множеството дървесна растителност наоколо правят Зеления парк един много приятен за живот квартал.
В квартала по голяма част от строителството се състои от ниски тухлени кооперации с градина към тях. Те са в отлично състояние и много уютни за живот. Най-бързата и качествена връзка на квартала с центъра и останалите части на града става посредством булевардите – Ал. Стамболийски, Тодор Александър и Вардар. Както се вижда живеещите в този квартал може да се предвижват до центъра на столицата без никакъв проблем. Освен това квартал „Орландовци“ има много добре устроен градски транспорт и за предвижване Ви ще се погрижат различни линии на градски транспорт към Столична община.
В квартал „Западен парк“ има разнообразни заведения за всеки вкус и интерес. Кафенета, клубове ресторанти и дискотеки. Всеки може да си пийне, хапне и потанцува. Вечер заведенията са изпълнени с хора. По улиците кипи нощен живот.
Западен парк предлага много възможности за спорт, прекарване на свободното време на открито в парка и забавление на закрито в някоя от спортните зали. Квартала е доста удобно и комуникативно място и без проблем може да стигнете до центъра на града и останалата част на София.