Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Дружба, София

Ресторанти и заведения в квартал Дружба, София

2 резултата

Дружба - Полезна информация

Квартал „Дружба“ е разположен югоизточната част на София. Намира се в район „Искър“ между бул. Цариградско шосе и бул. Проф. Цветан Лазаров. Граничи с квартал „Младост“, „Дружба-1“, „Слатина“ и „Горубляне“. Предимствата на комплекса са добрите транспортни връзки до централната част на града и останалите софийски квартали, както и близостта до автогара София.
В квартала сградения фонд се състои предимно от стари панелни блокове. През последните няколко години се наблюдава повишен инвеститорския интерес за изграждане на модерен жилищни сгради, административни сгради и модерни търговски центрове. Югоизточната част на комплекса граничи с индустриалната зона, в която се срещат предимно складови постройки.
Ресторантите и заведенията в района впечатляват с разнообразието от национална и чуждестранна кухня и местни специалитети. Всеки гост трябва да е готов да бъде вежливо и любезно обслужен с вкусна храна, подходящо съчетана с любими напитки и приятна музикална програма. Незабравими атракции, изживявания и забавления Ви очакват в местните заведения. Тук всеки може да се намери нещо за себе си - прясно приготвени ястия, хубави напитки, приятна музика и весело настроение.
В квартала има добре изградена инфраструктура за което допринася бул. „Цариградско шосе“ и наблизо разположеното международно летище София. С метро от централната част на града до спирка „Дружба“ в едноименния квартал се намира – кристално-чистото и красиво езеро в жк. Дружба - един безценен оазис. Лесно достъпното разположение и облагородения парк край него привлича много чуждестранни туристи и гости на София. Южната част на езерото за изградени църквите „Св. Въведение Богородично“ и „Св. преп. Наум Охридски“. От езерото в Дружба, човек може да се наслади на прекрасните пейзажи към планина Витоша.