Търсене

Заведения в квартал Бояна, София

Бояна - Полезна информация

Квартал „Бояна“ се намира в подножието на Витоша с невероятни панорамни гледки към София, която е особено хубава вечер. Квартала се състои предимно от едно фамилни и много фамилни къщи, както и жилищни комплекси от затворен тип.
Квартал „Бояна“ е тихо и спокойно място, далеч от натоварения живот в града. От Бояна до централната част на града се стига за около двадесет минути с кола. Разположен в южната част на София. Бояна е хубаво място за живеене поради добрата връзка с околовръстния път дава бърз и лесен достъп до всяка точка. От Бояна по бул. „България“ може да се стигне направо до центъра на града за двадесет минути.
Кварталът е чудесно място за отдих и разходка сред природата. Живеещите там може да избират между това да седнат в някое от множеството заведения за хранене или прекарат свободното си време на чист въздух в някои парк. На територията на квартала се намират Златните мостови, които са на петнайсетина минути от Бояна. Те са емблематично място за софиянци за прекарване на почивните дни.
На територията на района е разположена резиденция „Бояна“, където живеят президента и вицепрезидента на Република България, както и министър-председателя и председателя на Народното събрание. Тук се намира най-големият филмов комплекс на Балканите – Бояна Филм ЕАД, разполагащ със студия за анимационни и игрални филми. На територията на Бояна е възможно заснемането на пълен филмов-производствен цикъл.
Поради добрата локация и чистия въздух в района има изградени много детски ясли, гради и училища, където децата може да играят на воля. Квартал „Бояна“ е приятното място за разходка и релакс сред природата.