Търсене

Заведения в квартал Банишора, София

Банишора - Полезна информация

Квартал „Банишора“ се намира в северозападната част на София и разположен близо до Централната гара и Централна автогара София. Предполага се, че името на „Банишора“ идва от бойниш, което означава укрепено място или ъгъл за отбрана. Кварталът е сред старите квартали в столицата. Поради което няма особено ново активно строителство и жителите може да се насладят на спокойни утрини. Кварталът е сравнително чист, на хубаво и достъпно място, само на десет минути от централната част на града.
Това един от кварталите, който може да се похвали с добре развита и поддържана инфраструктура. Разполага с изключително удобни пътни артерии, като живеещи в този комплекс имат на разположение столичното метро, което ги свързва с централната част на града и кв. „Младост“. С подземната железница, живеещите тук може безпроблемно да се стигнат до работа и бързо да се приберат вечер. Дори по големите квартали на София като Люлин и младост не може да се похвалят с толкова развита транспортна мрежа. Квартал „Банишора“ се обслужва от автобусни, трамвайни и тролейбусни линии.Жителите на квартала чрез впечатляващата транспортна мрежа може да се придвижат до всяка точка на столицата без проблем.
В близост до централна жп. гара се намира парк, който е известен като, „Градинката на централна гара“. В квартала има много заведения – клубове, барове и ресторанти. Предлагат се богат асортимент от изискани блюда и ястия с изтънчен вкус. За любителите на спокойната и приятно отпускаща атмосфера, заведенията има какво да предложат.
Ж.к. „Банишора“ има доста благоприятно местоположение, наблизо е разположен Mall of Sofia, две големи търговски вериги като, „Калфланд“, „Била“ и супермаркет от верига „МАГА3ИНЪ-345“. На никой нищо не би му липсва тук.