Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Драгалевци, София

Ресторанти и заведения в квартал Драгалевци, София

2 резултата

Драгалевци - Полезна информация

Квартал „Драгалевци“ се намира в подножието на планина Витоша. Той е един от най-скъпите и престижни квартали в столицата. Прекрасната природа и множеството дървесна растителност наоколо правят Драгалевци един много приятен за живот квартал. Тук има изключително много учебни заведения и частни градини, които се изграждат в полите на планината, заради чистия планински въздух, спокойствието и тишина в района.
Близкото му разположение до центъра на града и планина „Витоша“ с отличителна природна среда и комуникации, правят квартала изключително предпочитан за живеене, особено за хора с висок социален статус. Разположен между Бояна и Симеоново, квартал Драгалевци с вековете се превръща в предпочитана скъпа вилна зона за столичани.
Живеещите в Квартал „Драгалевци“ може да стигнат до центъра на града за около двадесет минути, наблизо е разположен и най-големия МОЛ в София. Квартала предлага възможност за разходка и отдих на открито, колоездене, спорт или прекарване на свободно време в някое от множеството ресторанти или някое от множеството кафета или сладкарници. Кварталът има добра комуникация с централната част на града, а от тук и с други квартали на столицата. Той достъпен по три основни пътни артерии, дори при най-силните снеговалежи. Дори да не живеете в този квартал, не се лишавайте от възможността да посетите този прекрасен квартал.
За тези които обичат красивите зимни пейзажи и зимните спортове, кварталът може да се похвали с превъзходно предимство – изградената въжена линия, която свързва квартала директно със ски-пистите на Витоша планина. Квартал „Драгалевци“ може да се похвали с множество малки магазини, както и един от веригата Фантаско, които могат да задоволят всеки един гост и местен жител. Квартала се слави с добри комуникационни връзки, високо-скоростен оптичен интернет и кабелна телевизия.