Търсене

Нощни клубове в Сливен

Сливен - Полезна информация

Сливен е модерен и красив град с богата история, с много архитектурни и исторически забележителности. Разположен в подножието на Сливенската планина, той е бил център на силно хайдушко движение против османските поробители и остава в историята като града на стоте войводи.
В градът има заведения от всеки тип - ресторанти, механи, кафенета, барове и дискотеки. Предлага се разнообразна храна, която ще задоволи вкусовете и на най-капризните. Интериорът на заведенията е различен и варира от битов до луксозен. Организират се тържества по различни поводи. Хотелите предлагат всякакви удобства и се грижат за спокойния престой на посетителите си.
Когато се разхождате из центъра на Сливен няма как да не видите Стария бряст. Това многовековно дърво е горд представител на един изчезващ вид – полския бряст. Смята се, че на стария бряст османските поробители са бесели заловените хайдути. Той е свидетел на мъката и страданията на един народ. Символ е на нестихващата човешка сила.
Сливен ще ви плени с природните си паркове. Сините камъни е известен природен парк близо до Сливен. Tой обхваща гори, поляни, извори, скали, върхове. Там може да се видят уникални скални феномени, както и различни видове защитени растения и животни.
Сливен е родното място на много известни личности. Градът се грижи за културата и просветата на населението си. Има много музикални, танцови школи и спортни клубове, които печелят международно признание и награди. Има театър, читалища, училище.
Сливен е град, който не спира да се развива. В него ще се насладите на старинна архитектура, отлично запазени възрожденски къщи- музеи на видни сливенци, разнообразни заведения и изпълнени със зеленина паркове.