Търсене

Ресторанти в Сандански

Сандански - Полезна информация

 Сандански се намира в Югозападна България, разположен амфитеатрално върху крайните склонове на Пирин планина. С изключително чистия си въздух, Сандански е световно известен балнеокурорт. На близо се намира и енергийната местност Рупите с храма Света Петка, построен от Баба Ванга. Градът има благоприятното си разположение, близо до столицата, близо до Солун и до курортите на Егейско море.
Сандански разполага с изключителни природни ресурси. Освен красива природа и чист въздух, тук има над 80 извора с различна температура. Те имат ниска минерализация, богат химичен състав и лекуват множество заболявания. Хора от цялата страна идват тук да се потопят в горещите извори.
Именно около тези извори се е формирало селището през 2 ри век пр.н.е. Съвременният Сандански е разположен изцяло върху древния град. Намерени са останки от различни исторически периоди. От IV-VI век са намерени обществени сгради и раннохристиянски базилики. В археологическия музей на града може да разгледате интересните мозаечни декоративни килими.
Градът започва да се развива все по-бързо. Изградени са голям брой хотели, семейни и големи хотелски комплекси, къщи за гости. Има един 5-звезден, два 4-звездни и три 3-звездни хотела. Голяма посещаемост имат двата санаториума. На центъра има информационен център за помощ на туриста. В Сандански има и много разнообразни ресторанти. Местен специалитет са сърмички в лозови листа и сладко от зелени смокини.
Центърът на Сандански е изключително зелен и подреден, пълен със заведения. Паркът е една от красотите на града. Свежа зеленина и чист въздух, може да се разхождаш цял ден на спокойствие и тишина. Алеите му са пясъчни, има всякакви люлки и катерушки за малки деца.