Търсене

Кръчми в Рибарица

Рибарица - Полезна информация

Рибарица е уникално красиво село, разположено на река Бели Вит, в подножието на Стара планина, близо до град Тетевен. Още преди да бъде провъзгласено за село, мястото е будело интерес с красивата си природа и богатия животински и растителен свят. През селото минава река Бели Вит, която допринася за неговата красота. Неговото заселване започва в началото на 20век, когато по-заможни българи си построяват вили. Години по-късно е обявено за село. Хората идват тук, за да избягат от мръсния градски въздух и от напрегнатото ежедневие.
Тук може да се настаните в някоя вила, къща за гости или малък семеен хотел и да се насладите на чист въздух и разходки из природата. Ресторантите предлагат местни специалитети, както и ястия от световната кухня. Всички залагат на вкусно приготвена храна и приятна отпускаща атмосфера.
Основни забележителности са природния резерват Царичина и кървавото кладенче. То се намира на 3км от Рибарица, до река Костина. Там е била измита отсечената от турците глава на Георги Бенковски. Всяка година на 25май се провежда тържество в негова чест. Ежегодно се прави възстановка на залавянето и смъртта на Бенковски и неговите другари.
Резерватът Царичина ще ви омая със своята красота. Името му идва от цветето омайниче, което расте в неговите граници. Тук може да се видят бяла мура, смърч, ела.
Рибарица е едно прекрасно място за почивка в Тетевенския балкан. Любителите на разходките в планината, на тишината и спокойствието ще останат очаровани. Тук всеки ще се зареди с положителна енергия и ще се освободи от напрегнатия живот в града. Невероятните природни пейзажи, свежата растителност, чистия въздух ще ви пленят завинаги.