Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Коматево, Пловдив

Ресторанти и заведения в квартал Коматево, Пловдив

1 резултата

Коматево - Полезна информация

Квартал „Коматево“ е административна част от Район южен. Населението му е 12 000 жители. Коматево се свързва с квартал „Кючук Париж“, централната част на града, и другите квартали чрез Коматевското шосе. Легендата за името на квартала идва от султанът, който минавал през селото за първи път и това което го е впечатлило на колко малка площ е разположено и възкликнал: „Това е колкото един комат, бе!“ от където идва името Коматево. От тази част на район „Южен“ до централната част на града с обществен транспорт може да се стигни за около 7 км.
По време на избухването на Балканската война четирима българи от Коматевмо са станали доброволци в Македоно-одринското опълчение. Сред четата на Яне Сандански са били Костадин Неделчев, Стоян и Христо Коматски и Лазар Атанасов.
В района има ново изградена мултифункционална спортна площадка за деца, обновен парк за разходка и спорт. Днес квартал „Коматево“ има съвсем различен облик от преди години.
Популярни заведения сред младите са местата, в които човек може да разпусне и позабавлява с приятели. Ресторанти, които предлагат вкусни местни ястия и приятна музика са: ресторант „Милена“, ресторант „Релакс“ и няколко кафенета. Коматево е тих и спокоен квартал, предлагащ места, където човек може да се разходи сред природата.
Квартал „Коматево“ се свързва със с. Първенец, посредством Коматевско шосе, наблизо е и богатото пловдивско село Марково. Тук се намира и футболен комплекс на “Ботев Пловдив“ . В района се намира и модернизираната болница за активно лечение Еврохоспитал Пловдив.