Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Каменица, Пловдив

Ресторанти и заведения в квартал Каменица, Пловдив

7 резултата

LCD/Плазма Отопляем кът за пушачи през зимата Дансинг Климатик Обедно меню Wi - Fi Открит кът за пушачи Собствен паркинг Доставка до адрес Градина Сценично осветление Закачалки Детски кът Детско меню Детски стол

 
Работно време: 10:00 - 01:00 часа

Каменица - Полезна информация

Квартал „Каменица“ в Пловдив е известен с едноименната пивоварна фабрика „Каменица“ АД и марка бира. Границите на квартала са на север бул. „Княгиня Мария Луиза“ на юг бул. „Санкт Петербург“, на запад бул. „Изтучен“, а на изток започва от „Лев Толстой“ и продължава по ул. „Богомил“ зад общежитията на Технически Университет София, Филиал Пловдив.
Името на квартала идва от каменистия характер на земята му. В древността тук е имало каменоделци и са добивали камъни за строителство. Според предания в миналото тук се намирал „изчезналия“ осми хълм в долината на Тримонциум.
В квартала се реконструира спортен комплекс „Христо Ботев“, разположен в непосредствена близост до стадион „Христо Ботев“. Тук се намира големия Парк-хотел „Империал“, хотел „Кендрос “ и хотел „Мирена“ и няколко професионални гимназии и колежи. В района не липсват и места за забавления. По бул. „Княгиня Мария Луиза“ има разнообразие от заведения за всеки вкус – кафенета, ресторанти, клубове, барове и дискотеки. В заведенията се изпълнени с хора. По улиците кип живот.
В последните години в квартала се изграждат нови луксозни жилищни сгради и модерни кооперации. Района има силно развита промишлена и търговска зона. По-големите промишлени и търговски вериги са: „Мастер Стил Профайлс“ АД, „Щром“ ЕООД, Пластек ЕООД, „Либра“ ЕАД, Технополис и Зори.
В квартал Каменица има новооткрити детски площадки с многобройни детски съоръжения, включващи различни видове пързалки, люлки, стени за катерене и др. Парк „Каменица“ е ремонтиран с нови осветление чешми и пейки. Идеята на проекта за район „Източен“ на град Пловдив е парка да се превърне в желано място за отдих и разходка на пловдивчани и открито културно средище. В проекта се предвижда изграждане на съоръжение за открита естрада, където да се изнасят програми от художествени състави и провеждане на др. културно-просветни мероприятия.