Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Тракия, Пловдив

Ресторанти и заведения в квартал Тракия, Пловдив

4 резултата

Видео стена LCD/Плазма Отопляем кът за пушачи през зимата Климатик Wi - Fi Сепарета Открит кът за пушачи Доставка до адрес Градина Закачалки Детски кът Живи цветя

 
Работно време: 8-24ч

Тракия - Полезна информация

Квартал „Тракия“ е най-новият и съвременен квартал в града. Третия по големина квартал в България, с панелни блокове с много междублоково пространства и площадки за игра за малки и подрастващи. В последните години се изграждат нови жилищни сгради и модерни кооперации.
Тракия е обособен като отделна административна единица. С големи паркови пространства и зелени площи. В района е разположена Ботаническата градина както и лесопарк „Лаута“ включващ стадион на професионален ФК „Локомотив Пловдив“, боулинг-зала, картинг-писта и новоизградени спортни зали. В парка освен това има изграден голям воден атракцион „Акваленд“ за забавления и разхлаждане на малки и големи през горещите летни дни. В района на Тракия през последните активно се изграждат търговски центрове Детски свят, „Мебелна къща“, РУМ Тракия, както и нови търговски комплекси като: Метро, Калфланд, Лидъл, Била, Т-Маркет, Триумф, Технополис, Техномаркет, Зори, Бумакс и др.
Това е един най-населените квартали в града, предлагащ множество забавления за малки и големи. Квартал на разнообразие и развлечения. Тук има струпани голям брой ресторанти, кръчми, барове и дискотеки. Заведенията предлагат както традиционни български ястия, така и ястия от чуждата кухня. Квартал с уникално съчетание на природа, история и места за забавление за млади.
В този млад квартал има новооткрит паметник на хан Крум, представляващ бронзова фигура изправен на седлото на своя кон с меч в ръка. На него има вградено послание на деца от района за следващото поколение. В района през 2012 г. е завършена и осветена първата православна църква в района „Свето Преображение Господне“. Около храма има изграден паркинг с паваж, който е добре осветен.
Този съвременен квартал предлага много места за развлечения за младите и привлекателни парковите и градините за разходка и отдих сред красива природа.