Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Славейков, Бургас

Ресторанти и заведения в квартал Славейков, Бургас

4 резултата

Славейков - Полезна информация

Жилищен комплекс П.Р. Славейков е вторият по-големина жилищен квартал в Бургас, след кв. „Меден Рудник“. Намира се в северозападната част на града, а населението му наброява около 40 000 души. Кварталът носи името на българския поет Петко Рачов Славейков. Той граничи на изток с кв. Изгрев и Зорница на североизток, както и с бул. „Струга“ и комплекс „Братя Даскалови“.
Квартал Славейков е съставен предимно от жилищни блокове. През последните години се наблюдава изграждането на нови луксозни сгради и модерни многоетажни кооперации. Тук е разположен и най-големият жилищен блок в страната, както и най-модерният хотелски комплекс „Мираж“ в града.
В района има много между паркови пространства и детски площадки за игра сред природата. Освен това квартала разполага сравнително голям парк, спортна зала „Младост“ и голям плувен комплекс. На територията на квартала има изграден скейт борд парк и площадка за игра на ролери.
В този голям бургаски квартал има богато разнообразие от заведения – кафенета, ресторанти, барове и дискотеки за създаване на истински комфорт на гостите. Кварталните ресторанти, предлагат вкусни местни ястия и черноморски специалитети. Тук може да се насладите на ароматно вино, съчетани с вкусни блюда.
В квартал Славейков се намира северозападна промишлена и зона и складови бази. Все повече фирми започват да развиват своя бизнес в тази част на Бургас, която предлага добри възможности и перспективи. Тук се намира и хлебозавод „Хемус“ АД и други промишлени предприятия. В тази индустриална зона са изградени множество хипермаркети „Била“ , Търговска къща „Сара“, Кауфланд, Практикер и други търговски вериги.
Квартала разполага с много добра инфраструктура. Удобния транспорт, много зелени паркови пространства и търговски обекти правят квартал Славейков предпочитано място за живеене.