Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Сарафово, Бургас

Ресторанти и заведения в квартал Сарафово, Бургас

1 резултата

Сарафово - Полезна информация

Сарафово е курортен квартал в Бургас, разположен в Бургаски залив, в близост до черноморските курорти – Несебър, Поморие и Слънчев бряг. Намира се на 10 км. от централната част на града. Този квартал се оформил като предпочитано място за строителните предприемачи. Ново застроените жилищни сгради предават специфичен облик и атмосфера на спокойствие и уют.
Квартала носи името на инж. Сарафов, простирал отличната инфраструктура на квартала. Широките улици и булеварди, градски паркове и училища, както и достъпа до много добре изградена и поддържана пътна инфраструктура, го превръщат сред най-предпочитания квартал за живеене в Бургас. Не случайно квартал „Сарафово“ е наричан бургаският Бевърли хилс. В квартала живеят 3 000 жители, сред които най-много са чужденците. Квартала постоянно се разширява към посока Военна станция и местността Кюшето (бъдещ квартал на Бургас).
Квартал Сарафово разполага с много добре развита търговска мрежа. На разположение на жителите на квартала са магазини за домашни потреби и хранителни стоки. Квартала предлага множество забавления за малки и големи. Квартал на разнообразие и развлечения. Тук има струпани голям брой ресторанти, кафенета, кръчми и барове, които привличат български и чуждестранни туристи. Заведенията предлагат както традиционни български ястия, така и ястия от чуждата кухня. Квартал с уникално съчетание на природа, история и места за забавления.
През лятото кв. Сарафово се превръща в благоприятно място за почивка. Широката плажна ивица и финия пясък, определят мястото като предпочитано сред курортистите.
На 3 км. от кв. Сарафово е разположен природен резерват „Атанасовско езеро“. В резервата живеят над 230 вида растения, включени в Червената книга и над 316 вида птици. Резервата е известен още като птичия рай.