Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Лазур, Бургас

Ресторанти и заведения в квартал Лазур, Бургас

1 резултата

Лазур - Полезна информация

Квартал Лазур e един от най-предпочитаните жилищни квартали за живеене в Бургас. Разположен в непосредствена близост до морската градина на града. Граничи с кварталите Възраждане, и съседния „Братя Миладинови“, от който го отделя бул. „Демокрация“. Жилищен комплекс „Лазур“ се намира в близост до център на град Бургас, на около 20 минути път пеша. Близостта на комплекса до магазини, детски градини и училища, както и до Бургаския Свободен университет го правят много привлекателен за живеене квартал. Това определя и по-високи цени на жилища, спрямо тези в другите комплекси в Бургас.
В жилищен комплекс Лазур са разположени няколко чуждо езикови гимназии, градски градини и училища. На територията на квартала се намира хотел „АКВА“, като в непосредствена близост до него е стадион „Лазур” и баскетболна зала Нефтохимик.
Близостта му до красивите плажове по крайбрежието и прекрасната Морска градина правят квартал Лазур - най-посещаваният квартал от много чуждестранни туристи и гости на града. През лятото, човек може да се излегне на шезлонг и да се наслади прохладните морски вълни и благоуханието на йодни пари.
В квартала преобладават панелни блокове с много между блоково пространства и площадки за игра за малки и подрастващи. В последните години се изграждат нови жилищни, офис сгради и модерни кооперации. В този комплекс са разположени един от най-високите жилищни блокове у нас. В комплекса се намира и един от най-известните в архитектурно отношение жилищни блокове в цяла България (със специфичната си вълнообразна форма).
В Лазур са разположени множество хранителни и нехранителни магазини, заведения и ресторанти. Кварталът е изпъстрен от първокласни и многобройни заведения за всеки вкус и интерес. Черноморските заведения предлагат всичко необходимо, за да Ви осигурят една незабравима лятна почивка.