Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Възраждане, Бургас

Възраждане-бургас - Полезна информация

Жилищен комплекс Възраждане е един от най-старите квартали на град Бургас. Кварталът е сред най-предпочитаните райони в града, поради близостта му до централната част на града. В непосредствена близост до комплекса се намира Бургаското пристанище, ж.п. гара и Бургаски свободен университет. На територията на района се намира Борисовата градина, Младежки дом, операта на града и драматичен театър „Адрияна Будевска“. Кварталът граничи със самия център на града, от който го разделя именно бул. „Христо Ботев“. Квартал Възраждане се заключва между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Мария Луиза“, както и между бул. „Иван Вазов“ и бул. „Сан Стефано“.
Добре организираната пътна инфраструктура, хубавите и широки улици благоприятстват за доброто икономическо развитие на квартала. На територията има множество кафенета, ресторанти и търговски комплекси, като тук е разположен РУМ „Краснодар“ с открит пазар. На ред с големите вериги магазини, тук се намират и множество малки хранителни магазини.
Тук се намират професионални гимназии по електроника и електротехника „Константин Фотинов“ три целодневни детски градини, които са изградени в сравнително тих и спокоен район. За забавление и разтоварване на местните жители има множество квартални заведения и ресторанти. Може да намерите голямо разнообразие от рибни ястия и специалитети от морски дарове, приготвени и поднесени с добро настроение и лъчезарна усмивка. За очарование на всеки тук може да намери всичко за което човек пожелае – вкусна храна, добра напитка, весела музика и добро настроение.
Кварталът е застроен предимно от панелни сгради и тухлени жилищни кооперации. Той е сред най-предпочитаните квартали за живеене, поради близостта му с центъра на града. Жителите на квартала може да използват градски транспорт до всички части на града.