Търсене

Ресторанти и заведения в квартал Братя Миладинови , Бургас

Ресторанти и заведения в квартал Братя Миладинови , Бургас

2 резултата

Братя Миладинови - Полезна информация

Братя Миладинови е квартал в централната частта на Бургас, който носи името на писателите Братя Миладинови. Разположен е между булевардите „Демокрация“, „Сан Стефано“, „Струга“ и „Тодор Александров“. Граничи с богатия квартал „Лазур“, „Възраждане“, „Център“ и квартал „Славейков“. Той разполага с добре организираната инфраструктура, много удобни връзки с централната част и останалите квартали на Бургас. Обслужване от множество автобусни и тролейбусни линии на обществения градски транспорт.
Квартал Братя Миладинови един от старите квартали в града. Състои се предимно от панелни блокове. Площта му е голяма с хубави между блокови пространства и множество детски площадки за най- малките обитатели на квартала. На територията му са разположени множество детски градини, спортни съоръжения и зелени площи. Намира се съвсем близо да центъра на града. Ж.к. Братя Миладинови е идеално място за млади не семейни хора, така и за семейства с деца.
В квартал Братя Даскалови са разположени Бургаския свободен университет, Медицински колеж и професионални гимназии по туризъм. Тук се намират и най-големите основни училища в града. Други известни сгради в града са Радиорелейната и телевизионна кула, хотел „Космос“ и Новата поща в града. На територията има множество квартални кафенета, ресторанти, търговски комплекси, като тук е разположен голям открит пазар. Местните ресторанти предлагат, превъзходна кухня, вкусни морски дарове и специалитети. За очарованите на всеки гост, тук може да намери всичко за което, човек си пожелае.
Квартал Братя Даскалови разполага с удобна пътна артерия и е обслужван от множество линии на градския транспорт. Квартала предлага доста добри възможности за прекарване на свободното време на открито, сред много зеленина и чист въздух. Независимо дали искате да спортувате, разхождате или посещавате заведения няма да остените разочарован.