Търсене

Bar & dinner в Балчик

Балчик - Полезна информация

 Морски бриз, слънце, плаж, фестивали, паркове - всичко това е Балчик. Той ни посреща с красива природа, музика, студени коктейли и усмивки.
Градът развива силна туристическа дейност през лятния период.Тогава се посещава от българи и чужденци, които искат да на се наслаждават на морето и да се разхождат из красиви паркове. Освен спокойни разходки, Балчик предлага и различни видове атракции: пикници, риболов, разходка с кораб, романтички вечери на лодка, водни ски, голф игри на новите игрища, изградени близо до града.
Разходката в градската градина е несравнимо удоволствие в летните жеги. Предлага кътчета за почивка и многобройни кафенета и ресторанти с разнообразна кухня.
Балчик предоставя богата културна програма на своите посетители. Винаги,когато решите може да посетите художествената галерия с картини на световно известни художници, историческия музей, джамията, трите църкви и възрожденския комплекс. Балчик е средище на художници и творци. Това са места, които показват както богатия културен и обществен живот, така и миналото на Балчик.
Градът съчетава по уникален начин средновековни крепостни стени с възрожденски каменни чешми. Големите каменни сгради и малкото запазени възрожденски къщи допълват приказната атмосфера на крайбрежния град.
Чувството за приказност създава и дворцовия комплекс с уникалната ботаническа градина. Място, където може да се наблюдават естествени екосистеми и голямото биоразнообразие на растителните видове. Тези забележителности са най-голямото богатство на северното черноморие.
Новата археологическо-историческа находка, която подклажда интереса към града, е открития през 2007г храм на богинята майка Кибела. При разкопките са намерени осем красиви мраморни статуи, които са се запазели през вековете, сякаш са чакали да бъдат открити.
Балчик е място, освен на сенчести зелени паркове, на културни и археологически забележителности и на прекрасната възрожденска и средновековна архитектура е и съвременно място за забавление на млади хора.
Кой не е чувал за музикалните, филмовите и детски фестивали, които се организират в Балчик. Повечето от тях са с международно участие и всяка година там се събират хиляди чуждестранни и български любители на тези мероприятия.
Балчик е пример за град, в който има за всекиго по нещо. Богат културен и обществен живот, излълнен с различни мероприятия и фестивали, различни видове заведения, хотели и къщи за гости, които задоволяват и най-изтънчения вкус.