Търсене

Ресторанти в Асеновград

Асеновград - Полезна информация

 Асеновград е най-големият необластен град в България. Близостта му до град Пловдив го прави предпочитана дестинация за разходка през почивните дни. В него може да се насладите на красиви паркове, исторически забележителности и разнообразни заведения – ресторанти, сладкарници, барове и дискотеки. Изключително чист и поддържан град, където може да се разходите из зелени алеи и да се заредите с положителна енергия.
Градът може да задоволи и най-взискателните любители на историята. Близо до Асеновград се намира известната Асенова крепост, която води началото си от средновековието и носи името на цар Иван Асен II, откъдето идва и името на града. От крепостта се разкрива спираща дъха гледка към Родопите.
Голям интерес предизвиква и Бачковският манастир. Голямата му величествена обител е целогодишно обект на посещение от българи и чужденци. Освен да се запали свещ и да се помолят в храма, хората идват и да се насладят на родопската природа. Планинските пътеки отвеждат до красиви водопади, където се предлага чудесно място за пикник. За хората, които не са любители на пикника, има заведения, които предлагат традиционна българска кухня.
Асеновград е известен като градът на параклисите, църквите и манастирите и за това е наричан малкият Йерусалим. Рибната църква в центъра е известна с лековитата си вода.
Ако си търсите официален тоалет или сватбена рокля, то Асеновград е градът, който трябва да посетите. Огромният брой ателиета и бутици предлагат детско, мъжко и дамско официално облекло. Всяка година бъдещи абитуриенти от цялата страна го посещават в търсене на идеалната рокля или костюм. Бъдещите булки също намират мечтаната рокля.
Асеновград е град на разнообразието. Заведенията предлагат както традиционни български ястия, така и ястия от чуждата кухня. За тези, които искат да пийнат по някое питие вечер и да потанцуват, също има подходящи места. Ако искате просто да се поразходите сред чист въздух и спокойствие сте на правилното място. Деветнайсетият по големина град в България е уникално съчетание на природа, история и религиозна мистичност. Заповядайте да се насладите на красотата на града, да запалите свещ и да се помолите в някоя от църквите, да хапнете вкусно, да се поразходите из сенчестите паркове или да се отбиете в някой бутик за някоя нова дрешка.