Zaglavie

Съобщение

OK

Намери хотел в BG

Стойките хотели

Къща за гости Пичурови - Стойките

Екстри в обекта: Exchange бюро, Градина, Барбекю, Детска площадка, Ски училище, Ски гардероб, Централно парно отопление, Пералня в хотела, Гладене в обекта, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Кът за пушене, Чуждоезично обслужване

Хотел Крис - Стойките

Екстри в обекта: Ресторант, Ски оборудване, Барбекю, Ски училище, Ски гардероб, Централно парно отопление, Багажно помещение, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда

Къща за гости Уют - Стойките

Екстри в обекта: Рент а кар, Ски училище, Централно парно отопление, Пералня в хотела, Трансфер - платен, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Кът за пушене

Апартаменти Панорама - Стойките


Екстри в обекта: Ресторант, Сауна, Фитнес, Тангентор в обекта, Снек-бар, Бар в хотела, Централно парно отопление, Трансфер - платен

Къща за Гости Дарака - Стойките


Екстри в обекта: Градина, Барбекю

Апартаменти Краси в Комплекс Зорница - Стойките


Екстри в обекта: Централно парно отопление

Къща за Гости Чаршията - село Широка лъка


Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Централно парно отопление, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда

Згуровската Къща - село Широка лъка


Екстри в обекта: Ресторант, Градина, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Чуждоезично обслужване

Гайда Ин Клуб Самостоятелни стаи - село Широка лъка

Екстри в обекта: Рент а кар, Велосипеди под наем, Сейф/каса в обекта, Туристическо бюро, Ски училище, Ски гардероб, Централно парно отопление, Център бизнес услуги, Трансфер - платен, Алтернативен туризъм, Кът за пушене, Чуждоезично обслужване

Къща за гости Мария - село Широка лъка

Екстри в обекта: Барбекю, Детска площадка, Багажно помещение, Пералня в хотела, Гладене в обекта, Чуждоезично обслужване


Полезно за Стойките

Обща информация:

Село Стойките е разположено в Южна България, в сърцето на Родопите, само на 15 километра от Смолян и близо до Пампорово.Има средна надморска височина от 1517 метра. Климатът е подходящ за целогодишна почивка и отдих. Снегът се задържа сред около 4 месеца, има 240 слънчеви дни, има много хотели и къщи за гости, които предлагат идеални условия за различните категории туристи.
Селото е един от първите ски центрове, създадени в Родопите. Много известни скиори тръгват от тук. В селото има ски-клуб „Ветеран”, който се заема с обучението на млади таланти.
Родопите са планина, която предлага своето гостоприемство целогодишно. Има възможности за туризъм, отдих и почивка. В близост има много интересни исторически паметници- тракийският некропол до „Света Елена и крепостта „Свети Врач”.
За любителите на природата съществуват различни еко и туристически пътеки, част от зоната на пешеходния туризъм в района на Стойките. Има условия за скално катерене, планинско колоездене, конен туризъм и спелеологически проучвания, прониквани в пещери с подходяща екипировка и квалифицирани водачи.
Близо до Стойките има няколко родопски селища, които са много интересни- архитектуррен резерват Широка лъка и Чешитската махала в Смолян.
 

Любопитно:

Близо до село Стойките се намира Националната астрономическа обсерватория Рожен. Тя е разположена на връх Рожен, на 1750 метра височина. Открита е през 1981 година. Тя е най-голямата обсерватория на Балканския полуостров и в Югоизточна Европа. В Обсерваторията има 4 телескопа, които осигуряват наблюдение по астрономически и астрофизически задачи- динамика на телата от Слънчевата система, наблюдение на комети, астероиди, звезди, галактики, звездни купове, галактики и квазари. Националната обсерватория в Рожен е оборудвана добре и в нея се провеждат различни научни конференции, школи и стажове. Има специален посетителски център с 18 сантиметров телескоп за демонстрации, зала за лекции и музей. Под купола се провеждат беседи и демонстрации за туристи.

Транспорт и инфраструктура:

През последната година е основно ремонтиран пътят Смолян- Стойките. До селото се стиха най-лесно със собствен транспорт. Пътищата в района а основно третокласни, но са добре поддържани. Има автобусен транспорт.

Автобусни линии:

Има редовни линии от Девин, Смолян, София и Гела, които минават през селото. Най-лесно се стига със собствен транспорт.

Аптеки:

В селото няма аптека, най-близките са в Пампорово и Смолян.

Бензиностанции:

Няма, най-близките са в Пампорово и Смолян.

Банки/Банкомати:

Няма банки и банкомати, най-близките са в Пампорово и Смолян.

Ски писти:

В селото има две ски-писти. Малката е в центъра на селото, тя е широка, полегата и е подходяща за начинаещи скиори. Към нея има ски-влек, предназначен за най-малките. Втората писта е по-голяма, дълга е 1500 метра и е за средно ниво скиори.


Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пълен избор от хотели, вили и къщи в Стойките за 2017 година. Актуални ниски цени, снимки и промо пакети. Избери хотел в Стойките още сега!

уеб дизайн