Zaglavie

Съобщение

OK

Намери хотел в BG

Цигов Чарк хотели

Хотел Етерно - Цигов Чарк

Екстри в обекта: Ресторант, Джакузи в обекта, Сауна, Безжичен интернет в обекта, Лоби бар, Градина

Вилен комплекс Каталина - Цигов чарк


Екстри в обекта: Ресторант, Барбекю

СПА хотел Парадайс - Цигов Чарк

Екстри в обекта: Ресторант, Безплатен паркинг, Паркинг - външен, SPA център, Двор, Сауна, Парна баня, Презентационна техника под наем, Конферентна зала, Безжичен интернет в обекта, Закрит басейн, Лоби бар, Градина, LCD/плазма в обекта, Ютия в обекта, Детска площадка, Уелнес център, Зона за релакс, Обслужване по стаите, Детски басейн, Локално парно, Масажи, Спортна площадка, Списания и вестници, Бар в хотела, Централно парно отопление, Рецепция-денонощна, Karaoke, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Кът за пушене, Чуждоезично обслужване

ЕКО Селище Руминика - с. Дорково, Цигов Чарк


Екстри в обекта: Механа, SPA център, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Безжичен интернет в обекта, Градина, Барбекю, Камина в обекта, Охраняем паркинг

Къща за гости Райа - Цигов Чарк

Екстри в обекта: Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Градина, Ютия в обекта, Барбекю, Детска площадка, Локално парно

Комплекс Изгревът - Цигов Чарк


Екстри в обекта: Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Барбекю, Камина в обекта

Вили Петя - Цигов Чарк

Екстри в обекта: Механа, Паркинг - външен, Прибори и съдове в обекта, Камина в обекта, Локално парно

Вили Senator - Цигов Чарк


Екстри в обекта: Механа, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Барбекю, Детска площадка, Камина в обекта

Вилно селище Свети Георги - Цигов Чарк


Екстри в обекта: Ресторант, Безплатен паркинг, Безжичен интернет в обекта, Градина, Локално парно

Семеен Хотел Кълвачеви

Екстри в обекта: Външен басейн, Механа, Безплатен паркинг, Паркинг - външен, Велосипеди под наем, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Джакузи в обекта, Двор, Безжичен интернет в обекта, Градина, LCD/плазма в обекта, Ютия в обекта, Барбекю, Детска площадка, Зона за релакс, Тангентор в обекта, Детски басейн, Чадъри и шезлонги, Камина в обекта, Локално парно, Масажи, Кафене, Спортна площадка, Централно парно отопление, Рецепция-денонощна, Пералня в хотела, Гладене в обекта, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Кът за пушене, Дизайн хотел, Чуждоезично обслужване, Плаж

Вила на Язовир Батак - Цигов Чарк


Екстри в обекта: Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Двор, Барбекю, Камина в обекта

Вили Самодиви - Цигов Чарк

Екстри в обекта: Паркинг - външен, Безжичен интернет в обекта, Градина, Барбекю, Детска площадка

Къща за гости Родопи - Цигов Чарк


Екстри в обекта: Външен басейн, Механа, Безплатен паркинг, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Двор, Безжичен интернет в обекта, Барбекю, Детска площадка, Чадъри и шезлонги, Локално парно

Вила Марая - Цигов Чарк


Екстри в обекта: Механа, Паркинг - външен, Барбекю, Камина в обекта, Локално парно

Вили Баташки хан - Цигов чарк

Екстри в обекта: Паркинг - външен, Сауна, Барбекю

Вили Уют - Цигов Чарк

Екстри в обекта: Външен басейн, Безплатен паркинг, Паркинг - външен, SPA център, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Двор, Сауна, Парна баня, Конферентна зала, Безжичен интернет в обекта, Фитнес, Градина, Ютия в обекта, Барбекю, Детска площадка, Ски гардероб, Детски басейн, Чадъри и шезлонги, Камина в обекта, Охраняем паркинг, Римска баня


Полезно за Цигов Чарк

Обща информация:

 Цигов чарк е прекрасен планински курорт в България. Намира се близо до язовир „Батак“, на неговия югозападен бряг. Курортът отстои на 7 километра от Ракитово и град Батак, на 19 километра от Велинград и на 43 километра от Пазарджик.Дестинацията предлага на туристите невероятни възможности за риболов, лов, забавления и водни спортове. Намира се на 900-1100 метра надморска височина и разполага с прекрасни условия за отдих целогодишно. В близост е родопският връх Голяма Сюткя и до него водят няколко пешеходни маршрута.
Цигов чарк е привлекателна туристическа дестинация и в него има много хотели и частни вили, които предлагат настаняване. Най-голям брой легла предлагат малките семейни хотели и вилите. Курортът дава добра възможност за семейна почивка и развлечение и отдих сред природата.
Районът притежава голямо историческо наследство и са открити много интересни находки, които разкриват историята му. През годините са се провеждали многобройни археологически разкопки и са намерени артефакти от времето на траките, римляните, византийците, славяните и прабългарите.
Около курорта има голям брой природни, археологически и исторически забележителности, много музеи и паметници, които могат да бъдат посетени.

Любопитно:

С повечето градове в страната има свързани легенди. С курорта Цигов чарк няма някоя конкретна, но самото му име говори за многовековна история. Цигов чарк е топоним в нашия език и се е зародил в Родопите. Съвременния му облик се определя от курортното му развитие и множество малки хотели и частни вили в него. Тълковното значение е „дефиле“ от осетинско, а от средноевропейското време значи „пасище“ и „високопланинско пасище“. В превод от партянски и пехливански означава и „клисура“. Местността на красивия планински курорт е известна още в миналото. В нея се развивал дърводобив и от там идва и днешното и име. Интерпретира се като „дъскорезницата на Циго“. В самата дума „чарк“ се крие определението за банциг- голяма машина, която се използва за разрязването на дървените трупи. Днес курортът е известен с невероятната си, красива природа, уникалния чист въздух и планински климат.

Транспорт и инфраструктура:

Инфраструктурата в района на курорта в момента се развива и модернизира. Това е от голямо значение за развитието и разширяването на Цигов чарк.

Автобусни линии:

До Цигов чарк най-лесно се стига с автомобилен транспорт. Автобусният транспорт е доста ограничен. От тук минават три автобусни извънградски линии за Велинград и Ракитово и три, който водят до Батак.

Аптеки:

Най-близките аптеки до курорта Цигов чарк се намират в град Батак и са две на брой.

Бензиностанции:

В границите на курорта няма бензиностанции, най-близките се намират в Ракитово- 2 на брой- "Сигма ойл" и "Хол лес", в Батак са 3- „Превала“ на пътя за Велинград, „Първа частна бензиностанция“ на пътя за Пещера и още една на същия път.

Банки/Банкомати:

Най-близките банки се намират в град Батак. Те са три- Банка ДСК на пл. „Освобождение“, ОББ на пл. „Освобождение“ и Пощенска банка отново на пл. „Освобождение. Банкомати има в съседните село Ракитово и град Батак.

Ски писти:

На територията на планинския курорт има две ски писти, които са изцяло оборудвани. Едната се намира близо до контра-стената на язовира. Втората е на пътя Ракитово– Батак, на 2 километра от центъра на курорта. Към нея има изграден ски влек от типа котвичка, който обслужва туристите, отдава се под наем ски оборудване и шейни. Цените са изключително достъпни за посетителите. Пистата е с дължина 1200 метра и предлага условия за начинаещи и напреднали скиори и сноубордисти. В близост има паркинг.


Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотели, вили и къщи за гости в Цигов Чарк с актуални цени, снимки и информация. Избери къде да нощуваш сега!

уеб дизайн