Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Троян

 За миналите през Троян един път, определено има неща, които трайно са се насложили в спомените, защото това е град, който впечатлява не само с природа. Тук цялата обстановка е някак магнетична и очарователна, защото всяка една постройка създадена в годините на възрождението днес се е превърнала в културен паметник.

В Троян има множество комплекси с архитектурно значение, които будят любопитство и интерес на посетителите. Сред тях са архитектурният ансамбъл до къщата на Власи Власковс; ансамбъла до Марковския мост; Старинните къщи в махали Дрянска и Попишка.
Историята на Троян показва, че той е съществувал от палеолита. По време на бронзовата епоха по река Азамус ( днешна река Осъм) прииждат траки. От тяхното обитаване по тези земи са останали много останки от керамични и бронзови съдове, накити, оръжия от желязо.
Името на Троян произхожда от древноримския път Виа Траяна, който някога е свързвал Дунав река с Бяло море.

Днес интерес у гостите на град Троян представляват природни резервати Стенето, Козя стена, Северен Джендем, а те се отнасят към Национален парк “Централен Балкан”“, богат на растителност и животински свят.
Не по-малко забележителна е местността Белемето. Разположена е на 1320 м от Троянския проход. Там има туристическо селище, а самото Беклемето, предлага идеални условия за зимен туризъм. В околността има писта за ски-бягане и биатлон, според европейските изисквания.
Само на 10 км от града е Троянският манастир "Успение Богородично";
Интересен е храм "Света Параскева", датиращ от 1835 г.;
Архитектурен комплекс "Нунки" привлича и очарова туристите с реставрирани къщи в типичен възрожденски за района стил.

Като цяло, Троян разполага и с много музей, църкви, паметници, галерии. Всяка една забележителност, било то историческа, културна, природна е уникална и носи своята история.
Около град Троян само на 30 км., се намира язовир Доспат, който създава идеални условия за почитателите на риболова. В него не липсват възможности за водни спортове, палатково летуване, плаж и отдих.

На 12 км. е разположен Троянския манастир, до село Орешак. В него всяка година се прави панаир на изложбата на народни художествени занаяти.
На 18 км е село Шипково, разположен западно от Троян. В него има минерални извори, а това го е превърнало в балнеолечебен курорт.
За всеки решил да се разтовари в така атмосфера, то хотели, къщи за гости и стай за настаняване във вили са на разположение за всеки пътешественик.

Намери хотел в BG

Троян хотели

Къщи за гости Стоилите - с. Боазът, Троян


Екстри в обекта: Механа, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Градина, Барбекю, Камина в обекта

Ваканционно селище Манастира - Троян


Екстри в обекта: Външен басейн, Безплатен паркинг, Двор, Барбекю, Чадъри и шезлонги

Вила Виктория - Троян


Екстри в обекта: Механа, Двор, Барбекю

Хотелски комплекс Край реката - Троян, с. Балканец


Екстри в обекта: Външен басейн, Ресторант, Безжичен интернет в обекта, Барбекю, Детска площадка, Камина в обекта, Кафене, Охраняем паркинг, Спортна площадка

Вили Карма - село Балканец

Екстри в обекта: Механа, Оборудвана кухня, Двор, Барбекю, Камина в обекта

Вила Кокиче - Чифлик

Екстри в обекта: Механа, Безплатен паркинг, Паркинг - външен, Ски оборудване, Велосипеди под наем, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Джакузи в обекта, Двор, Безжичен интернет в обекта, Градина, LCD/плазма в обекта, Барбекю, Ски гардероб, Чадъри и шезлонги, Камина в обекта, Локално парно, Сладкарница, Охраняем паркинг, Централно парно отопление, Пералня в хотела, Тераса/веранда, Кът за пушене

Почивка във Вила Ваня - село Патрешко, Троянски балкан

Екстри в обекта: Механа, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Двор, Градина, Барбекю, Камина в обекта, Локално парно

Къща Калина - Троян


Къща Калина се намира в Троянското селце Бели Осъм, на 5 километра от град Троян. Къщата предлага 3 двойни стаи за настаняване. Тя включва още дневна с камина, оборудван кухненски кът, парно отопление, веранда, двор с хамак, открито барбекю. Гостите могат да се възползват от някои от ...

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пълен избор от хотели, вили и къщи в Троян за 2016 година. Актуални ниски цени, снимки и промо пакети. Избери хотел в Троян още сега!

уеб дизайн