Апартхотели в Равда - открити най - добри цени за обекта

Равда - Полезна информация

 Едно не голямо курортно селце се е сгушило между село Ахелой и град Несебър. Носещо името Равда, то има славата на туристически морски комплекс. В него наред с чистата плажна ивица, посетителите могат да се насладят на идеални условия за почивка и настаняване в апартаменти или стаи на хотели, малки и по-големи хотели, къщи за гости и вили. Фин златист пясък и благоприятен климат допринасят летните условия да са с неизмерима тежест за гостите. Тук се предлагат множество спортни забавления и увлекателни програми, сред които плуване, гребане, ски във вода, ветроходство, уиндсърфинг и други.

Години наред Равда е популярна дестинация сред най-малките и подрастващите. Множество училища от цялата страна организират летните лагери в тази точка на страната, поради екологично чистата природа.

За историята на Равда разказват не една легендарни приказки носещи се от местните, за създаването на името на селото. Най-интересната от тях оправдава множеството заливи, които има днес курорта.

Плажната ивица на Равда се простира на 57 000 кв. м и се разцепва на две части от нос Равда. И едната ивица от плажа и другата са климатизирани, за да създадат благоприятни условия, но за различни вкусове и желания. Така например в Южна Равда посетителите могат да се отпуснат и забавляват сред многообразие от спортове, а в Северна Равда са се наслаждават на тишина и спокойствие.

В околностите на курортното селце, гостите могат да се разходят из останки от тракийски могили останали от древността. В непосредствената близост са известните черноморски курорти Несебър, Свети Влас, Слънчев бряг, Ахелой и Елените, а това дава добра е предпоставка за разнообразяване на ваканцията.

Забележителна находка за посетителите на Равда остават останките от потънал кораб през първата част на V в. Пр. Н.е. В близко разположеният Несебър са Крепостната му стена, част от стария град и най-старата църква базиликата „Св. Богородица Елеуса”, старата митрополия; Византийските терми на Юстиниян I Велики, Археологическия и етнографския музеи в Несебър. За привържениците на екстремни изживявания аквапарк Несебър предлага идеални възможности за луди игри.

Инфраструктурата на този регион създава идеални условия и се прелива в едно със Слънчев бряг, Несебър и Власи като образуват огромно морско селище. Китната Равда е предпочитана дестинация за по-нискобюджетни туристи.

Зареждане...