Намери пакет в чужбина

Хърватска

Карта на Хърватска

Снимки от Хърватска

Виж по-голяма карта на Хърватска

Хърватска

  • Официален език : хърватски
  • Територия: 56 594 km²
  • Население: 4,489,409 жители
  • Валута: хърватска куна (HRK)
  • Телефонен код: 385
  • Съседни държави:
Обща информация за Хърватска:

С великолепната си плажна ивица и повече от 1100 острова, Хърватска е една от най – добрите морски дестинации в Европа. Но тя е много повече от слънце и море. Хърватска притежава всичко от красиви исторически градски пейзажи, до впечатляващи Римски руини, величествени замъци, добре запазени национални паркове и едни от най-чистите води, които можете да откриете в Адриатическо море. Към всичко това може да се добави и фантастичната кухня, местните вина и оживените кафенета. Всичко в столицата на страната Загреб, от архитектурата до богатата на особености кухня, носи отражението на Австро – Унгарския период от историята на държавата.

Хърватска предлага множество интересни места, забележителности и събития, привличащи туристи – исторически замъци, музеи, празници и фестивали. На територията на страната има седем обекта включени в списъка на Юнеско за световното културно наследство.

Време в Хърватска:

Много хора посещават Хърватска в периода между Април и Септември. Въпреки, че през Април водата по крайбрежието е все още студена за плуване, но за сметка на това времето е топло и ясно и цените за настаняване са много ниски. Май и Юни са идеални месеци за занимания на открито с изключение на карането на ски естествено. Това е времето, когато започват да идват туристи, но все още не е пренаселено, цените за настаняване са все още приемливи и можете с удоволствие да се наслаждавате на дългите слънчеви дни. През Юли и Август е високият туристически сезон, тогава цените достигат своя таван, пълно е с тълпи, но има и едно преимущество, че тогава има повече лодки, които да ви откарат до близките острови. Може би най – подходящия период за посещение е Септември, тогава времето е все още топло, но не горещо, броя на туристите е намалял и цените са се върнали в нормалните стойности извън активния сезон.

Цени и носене на пари в Хърватска:

В Хърватска е значително по - скъпо по време на летния сезон, отколкото през останалото време. Ако отседнете в прилична стая, храните се в средна класа заведения за хранене и обикаляте по крайбрежието, ще за ви необходими 400KN на ден и двойно повече ако предпочитате хотели и ресторанти от висока категория. За семейства е по удобно да се наеме апартамент вместо да се отсяда в хотел.
Цените на билетите за концерти, театър и входните такси на музеите са сравнително евтини. Билетите са от 60 до 200KN, а входът за музеите е около 15KN, изключение правят тези в Загреб където цената за вход е доста по – висока. Обществения транспорт също не е скъп.

Нощен живот в Хърватска:

Центърът на целогодишния нощен живот е столицата Загреб, където може да се намери всичко от стилни коктейл барове до алтернативни студентски клубове. През лятото бурния нощен живот се мести от вътрешността към оживеното крайбрежие. Местата за развлечение включват, плажни барове, кафенета, стилни заведения и лъскави нощни клубове. Най – популярните клубове са в Дубровник, те са любимо място за много местни и чуждестранни знаменитости.

Пазаруване в Хърватска:

Има голямо разнообразие от стоки, които да занесете вкъщи като сувенир, такива са ръчните бродерии, дантели, малки декоративни сърчица от Загреб, лавандулови торбички, местни стъклени бижута, керамични изделия и дърворезби. Добър подарък биха били и местни алкохолни напитки или вино, зехтин или известните трюфели. Панаирите и пазарите са най – доброто място за закупуването на сувенири. Политиката по връщането на ДДС на туристи, е такава че сумата ви се връща при покупка над 500KN. Длъжни сте да си пазите фактурата или касовата бележка, която са ви издали, в противен случай подлежите на глоба.

Посолство/консулство в Хърватска:

Българско посолство:
CROATIA, 10 000 ZAGREB
Embassy of the Republic of Bulgaria
10000 Zagreb
Nike Grškovića 31, Veleposlanstvo Republike Bugarske
Tel: (0038 51) 46-46-609, 46-46-631, 46-46-640
Fax: (0038 51) 46-46-625
E-mail:Embassy.Zagreb@mfa.bg

Случайни дестинации в Хърватска

Риека

Забележителности: 0

Трогир

Забележителности: 0

Загреб

Забележителности: 0

Сплит

Забележителности: 0

Дубровник

Забележителности: 0

Пула

Забележителности: 0
ТОП Пътешественици в Хърватска

Dilqna

Промо точки: 633 Пътеписи: 124 Фенове: 10 Коментари: 0

Емилиян Димитров

Промо точки: 230 Пътеписи: 0 Фенове: 6 Коментари: 1

Димо Желев

Промо точки: 104 Пътеписи: 0 Фенове: 17 Коментари: 25

Angel Bonev

Промо точки: 59 Пътеписи: 0 Фенове: 6 Коментари: 3

Angel Bonev

Промо точки: 54 Пътеписи: 0 Фенове: 9 Коментари: 3

Teodora Kaneva

Промо точки: 6 Пътеписи: 1 Фенове: 3 Коментари: 0

Mariya Naydenova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Mia Ilieva

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Димо Желев

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

pepita

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0