Намери пакет в чужбина

Сърбия

Карта на Сърбия

Снимки от Сърбия

Виж по-голяма карта на Сърбия

Сърбия

Обща информация за Сърбия:

В последните години Сърбия се прослави като най – горещата неоткрита дестинация в Източна Европа. Столицата Белград може да предложи доста, със своите музеи и галерии, широка гама от кафенета и ресторанти, и с едни от най – добрите възможности за нощен живот в югоизточна Европа.

Далеч от столицата, Нови Сад е атрактивен, оживен град с елегантен център и живописна крепост, с изглед към река Дунав.

Провинцията Войводина, на север от Белград има няколко добре напоени природни територии, които са дом за много видове птици, а на юг от столицата, териториите са заети от тучни, залесени долини, дълбоко в които са скрити православни манастири. Разпръснати сред по-планинските райони на страната са редица обширни национални паркове.

Време в Сърбия:

На север климатът е континентален със сравнително студена зима и горещо лято. По – високите райони имат горещо и сухо лято и студена зима, а в планините падат и валежи от сняг. Обикновено ски сезонът е от Декември до Март.

Цени и носене на пари в Сърбия:

В Косово се използва еврото като парична валута, а в Сърбия като цяло все още е запазен динара, но цените в много хотели са обявени в евро, като предпочитана валута. Банкоматите в страната приемат карти Visa и MasterCard. Много обменни бюра в Сърбия използват динара като основна валута и обменят всякакви други валути в нея, тези бюра ще познаете по техния знак във форма на син диамант. Някои банки и хотели в Белград имат машини за обмяна на чуждестранни банкноти. Western Union преводи се извършват в голяма част от банките и в главните пощенски станции.

Нощен живот в Сърбия:

Кината са отворени до 23:00ч., ресторантите до полунощ, а нощните заведения затварят около 03:00ч. Белград предлага отлични варианти за забавление вечер със своята широка гама от театрални и оперни представления, концерти, много кафенета и клубове, работещи до късните часове. По Дунав и река Сава има много плаващи салове, играещи ролята на заведения – ресторанти или нощни клубове.

Пазаруване в Сърбия:

Характерните стоки за страната включват бродерии, дантела, кожени изделия, плетива, метални изделия и сервизи за Турско кафе. Дизайнерските магазини за дрехи в Белград се намират на пешеходната улица Kneza Mihaila.

Посолство/консулство в Сърбия:

Адрес: 11000 Белград , ул. "Бирчанинова" № 26
тел.: +38 111 361 39 80
+38 111 361 39 90
Fax: +38 111 361 11 36
+38 111 362 01 16
e-mail: Embassy.Belgrade@mfa.bg

Случайни дестинации в Сърбия

Белград

Забележителности: 0

Ниш

Забележителности: 0
ТОП Пътешественици в Сърбия

Dilqna

Промо точки: 633 Пътеписи: 124 Фенове: 10 Коментари: 0

Димо Желев

Промо точки: 104 Пътеписи: 0 Фенове: 17 Коментари: 25

Eli

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Zornitsa

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Mariya Naydenova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Mia Ilieva

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Радосвет Матеев

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Tina Todorova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Нелко Йорданов

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Ivanka Ivanova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0