Намери пакет в чужбина

Италия

Карта на Италия

Снимки от Италия

Виж по-голяма карта на Италия

Италия

Обща информация за Италия:

С право смятана за една от емблематичните туристически дестинации в света, Италия успява да съчетава много неща – прекрасна природа, забележителни градски пейзажи, тя е хранилище за античната култура, мека на модата или просто казано, тя никога няма да бъде нищо по – малко от Италия.

Многобройните й лица са голяма част от нейната привлекателност. От шумния Неапол до издигащите се хълмове на Тоскана, от Ренесансовото величие на Флоренция до футболните тълпи на Торино, това са все места, които ви карат да се връщате многократно. Опитът да се обиколи цялата страна с едно пътуване е все едно да опитате да прочетете цяла библиотека – далеч по – добре е да се съсредоточите върху едно или две от многобройните забележителни места и да се потопите в съчетанието от гостоприемство, стил и променящ се живот, които правят Италия толкова опияняваща. А споменахме ли храната? 

Време в Италия:

Разположена в умерения климатичен пояс и вдадена навътре в Средиземно море, Италия е считана от много туристи за земя на слънчево и меко време. Въпреки това, поради ориентация север – юг на полуострова и фактът, че в по – голямата си част той е планински, климатът на страната е променлив. В Алпите температурите са по-ниски, а зимата може да бъде доста дълга и сурова. Обикновено времето е топло от Юни до Септември, с най – много валежи през Септември. Снегът пада през Ноември, като е възможно да има леки превалявания през Октомври. Алпите предпазват Ломбардия и зоната на езерата, в това число и Милано, от крайностите на зимата в Северна Европа, и Лигурия се радва на мек Средиземноморски климат, подобен на този в Южна Италия, заради защитата от веригата на Алпите и Апенините. Във Венеция е горещо и влажно през лятото и въпреки, че не е толкова студено през зимата, тя може да бъде доста влажна и неприятна, когато се покачи равнището на водата и залее града. Това се случва обикновено Ноември и Декември. В Рим лятото е топло като температурите Август месец понякога достигат 30°С, зимата е умерена, сняг вали много рядко. В южната част на страната и островите Сицилия и Сардиния, климатът е средиземноморски.
Можем да смятаме Италия като целогодишна дестинация, но все пак най – подходящия период за посещение е между Април и Юни. Тогава времето е слънчево, но не задушно и потока от туристи, до голяма степен съобразяващи се с училищните ваканции, все още не е залял полуострова. Повечето италианци пътуват през Юли и Август, за да избегнат вдигането на цените през тези месеци, големите тълпи и горещината.

Цени и носене на пари в Италия:

Това, което ви е необходимо да платите за настаняване зависи от мястото където се намирате, сезона, услугите които се предлагат в хотела или пансиона. Най – малко на ден са ви нужни 14 - 20€ за настаняване в пансион с и около 10€ за храна. Едва ли ще намерите малък хотел за по – малко от 25 - 40€ в района от Пиза до Палермо. Можете да се натъкнете на комфортни стаи със собствен санитарен възел от € 50 - € 80. Цените на храната са приемливи, можете да откриете много места, където се предлага отлична кухня на достъпни цени. Обществения транспорт също не е скъп, особено ако си вземете карта.
И тук както в много страни по света в сметката ви в ресторанта има включена такса за обслужване, но ако сте доволни от обслужването може да оставите допълнително бакшиш. Ако тази такса не е включена е желателно да оставите 10% от сметката.

Нощен живот в Италия:

Нощни клубове, ресторанти и барове с танци, могат да бъдат открити в повечето големи градове и курорти. Кафенетата и ресторантите навсякъде в Италия винаги имат маси навън. В Рим лятото се организират концерти на открито от Операта и Академията Света Сесилия. Джаз, рок, фолк и кънтри музика може да бъде чута на различни места. Италия е космополитна нация, където посетителите определено могат да намерят типа нощен живот, който търсят – див или сдържан – без значение къде се намират. Италианските планински курорти не са далеч от ски културата, докато градските центрове предлагат всичко от техно клубове и традиционни италиански заведения до коктейл барове.

Пазаруване в Италия:

Повечето италиански продукти, особено дрехи, обувки и чанти, са световно известни със своя стил и качество. Флоренция, Милано и Рим са важни модни центрове. Някои места са известни с точно определени стоки, като Карара (Тоскана) с мрамора например. В няколко части на Сардиния се произвежда хартия за писане от корк. Провинция Кремона (Ломбардия) е известна с ръчно правените цигулки. В областта Пиамонте има много златари, а в Салмона се произвеждат „конфети” (захаросани бадеми), използвани в цяла Италия за сватби.

Посолство/консулство в Италия:

Адрес: Рим 00197, Via Pietro P. Rubens 21
Тел: + 39-6-322 46 40
Факс: + 39-6-322 61 22

Случайни дестинации в Италия

Наполи

Забележителности: 0

Казерта

Забележителности: 1

Сардиния

Забележителности: 0

Монтекатини Терме

Забележителности: 0

Бари

Забележителности: 1

Рим

Забележителности: 9

Генуа

Забележителности: 0

Пиза

Забележителности: 1

Венеция

Забележителности: 2

Торино

Забележителности: 0

Неапол

Забележителности: 1

Генуа

Забележителности: 0
ТОП Пътешественици в Италия

Dilqna

Промо точки: 633 Пътеписи: 124 Фенове: 10 Коментари: 0

Milena Yordanova

Промо точки: 131 Пътеписи: 44 Фенове: 7 Коментари: 4

Димо Желев

Промо точки: 104 Пътеписи: 0 Фенове: 17 Коментари: 25

emo

Промо точки: 78 Пътеписи: 0 Фенове: 3 Коментари: 0

Angel Bonev

Промо точки: 59 Пътеписи: 0 Фенове: 6 Коментари: 3

Борис

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Alexey

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Калоян Кунев

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Nelko Yordanov

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Mariya Naydenova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0