Намери пакет в чужбина

Индия

Карта на Индия

Снимки от Индия

Виж по-голяма карта на Индия

Индия

  • Официален език : Индийски
  • Територия: 3,287,263 km²
  • Население: 1,210,193,422 души
  • Валута: Индийска рупия
  • Телефонен код: +91 или 0091
  • Съседни държави:
Обща информация за Индия:

Индия е едновременно красиво и примамващо място, където свещените крави се препичат на райските плажове близо до модерните хотели, а древните храмове имат идеално разположение като допълнение към лъскавите офиси. Блестящи влакове преминават през селцата, където живота не се е променял от стотици години и въпреки това населението е 1/6 от населението на света. Индия е просторна, разнообразна и най-вече незабравимо красива страна. Опияняващата история на Индия е оставила след себе си немалко на брой изящни дворци, храмове и паметници. Най-често посещаваната част на Индия е Златния Триъгълник, включващ Делхи, Агра и Джайпур. Силно населените градове Бомбай и Калкута притежават оживена, цветна чаровност, а свещеният град Варанаси и внушаващите благоговение храмове в Тамил Наду заслужават поклонение. Палмовите плажове на Гоа и Керала са достъпни за туристи търсещи тропическо блаженство. А за чист въздух и спокойствие, Индия притежава недокоснати планини и хълмове – от внушителната красота на огромните Хималаи до многобройните красиви борови горички, овощни градини и бълбукащи поточета. 

Време в Индия:

Индия е толкова разнообразна по отношение на климата, че най-северните части имат съвсем слаба връзка с най-южните климатични условия. С други думи, климатът в страната може да се раздели на три сезона – горещ, влажен и студен. Климатът играе важна роля в определянето кога да посетите Индия. Най-приятното време за посещение е по време на по-хладния период – от Ноември до около средата на Февруари. Ако сте посетили Индия по време на горещия или дъждовния сезон, прохладно облекчение може да намерите в северните Хималаи. Освен времето, някои фестивали или специални събития могат да повлияят на вашето посещение.

Цени и носене на пари в Индия:

Официалната парична единица е индийската рупия (INR). Една рупия е равна на 100 пайса. Банкнотите са със стойности 10, 20, 50, 100, 500, 1000 рупии. Монетите са със стойност 1, 2 и 5 рупии, 5, 10, 20, 25, 50 пайса. Внасянето или изнасянето на местна валута е забранено. Внасянето на чужда валута няма ограничение, но пари на стойност надхвърляща $5000 трябва да бъде декларирана. Износа на чужда валута е ограничена до стойността на внесена. Има значително засилване на приемането на кредитни и дебитни карти включително American Express, Diners Club, MasteCard и Visa. Работното време на банките е от Понеделник до Петък от 10:00 до 14:00, Събота от 10:00 до 12:00.
Обмяна на валута може да се извърши в банки, летища или оторизирани валутни обменители.

Нощен живот в Индия:

С изключение на някои големи градове като Бомбай, Делхи и Калкута, Индия по принцип има слаб нощен живот според западното разбиране на думата. В градовете с процъфтяващ нощен живот ще откриете ефектни барове, дискотеки и жизнени представления на изкуството. В повечето по-големи градове и туристически центрове има културни програми, включващи регионални представления на индийски танци и музика. Известното кино Раж Мандир в Джайпур е място, където можете да гледате индийски филми, които са създадени за широката аудитория. Гоа е единственото място с казина (хазарта е строго забранен в Индия) и досега е запазил репутацията си на щат на забавленията с клубове от световна класа и плажни събирания през пиковия сезон.

Пазаруване в Индия:

Всеки регион има свои собствени специалитети, а всеки град има местни занаятчии с уникални умения, предавани от поколение на поколение. Ако става дума за платове, прибори, килими, кожени изделия, скъпоценни камъни и антики, то Индия е рая за пазаруване на тези стоки. Пазаренето е задължително на повечето пазари, а туристите могат да сравняват цените с фиксираните цени в щат Емпория. Индия притежава една от най-развитите индустрии за производство на килими и изискани персийски одеала. Други добри стоки са туршии, подправки, индийски чай, парфюми, сапун, саморъчно направена хартия, тамян, кукли и музикални инструменти. Има забрана за износа на антики, творби на изкуството по-стари от 100 години, слонова кост, животински рога или кожи, кожени предмети. Работното време в повечето по-големи магазини е от Понеделник до Събота от около 9:30 до 17:00, работното време на пазарите варира.

Посолство/консулство в Индия:

EMBASSY OF THE REPUBLIC OF BULGARIA
16/17, Chandragupta Marg, Chanakyapuriq New Delhi - 110 021
Тел. : (0091-11) 24121054/26115549/26115551/24108048/26115550
Факс: (0091-11) 26876190
Имейл: bulemb@mantraonline.com
Уеб сайт : www.bulgariaembindia.com

Случайни дестинации в Индия

Гоа

Забележителности: 0

Калкута

Забележителности: 0

Мумбай

Забележителности: 0

Джайпур

Забележителности: 1

Бангалор

Забележителности: 1

Ню Делхи

Забележителности: 1

Ченай

Забележителности: 0

Агра

Забележителности: 1

Пуна

Забележителности: 1
ТОП Пътешественици в Индия

Jana

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0