Намери пакет в чужбина

Германия

Карта на Германия

Снимки от Германия

Виж по-голяма карта на Германия

Германия

Обща информация за Германия:

Заемаща отлична позиция в сърцето на Европа - буквално и в преносен смисъл - Германия днес е безкрайно привлекателна дестинация: земя на високата култура, пенлива бира, каркасно – панелени села и динамични градски пейзажи.

Германия, отърсила се от оковите на безславното си минало, за да се превърне днес в държава на удивително разнообразие, както със забележителна авангардна архитектура, така и с дълбокият хоризонт на провинциите си. Туристите ще се натъкнат на опияняващия микс от неопитомена природа, изкуство и младежко творчество. Столицата Берлин има репутацията на хедонистична общност, където всичко се предлага. В контраст са тихите околности на историческите университетски градове, като Хайделберг и Фрайбург, които създават спокойствие доста противоречащо с атмосферата в столицата. 

Време в Германия:

Всяко време е подходящо за посещение на Германия, но най – подходящото зависи до голяма степен от типа ваканция, който си представяте. Най – много хора идват между Май и Септември, когато по пътищата има задръствания, да си намериш свободно място за отсядане е като награда и забележителностите са претъпкани от посетители. И все пак, лятото е невероятно, защото небето е ясно и слънчево, бирариите са пълни, празници и събития на открито оживяват градовете и селата. Катеренето, карането на колело, плуването и заниманията на открито са характерни за тези месеци. Месеците извън пиковия сезон (от Март до Май и от Октомври до Ноември) носят по малко тълпи и хубаво време. През Април и Май, когато дивите цветя разкрасяват поляните и овощните дървета цъфтят, времето е меко и слънчево. С изключение на зимните спортове, активността в месеците от Ноември до Март е съсредоточена върху културния живот в градовете. Времето е мрачно и студено, ако решите да идете тогава, не забравяйте да си вземете топли дрехи. Обикновено ски сезонът започва в началото на Декември, достига пиковия си момент около Нова Година и приключва, с топенето на снега през Март.

Цени и носене на пари в Германия:

Германия е сравнително евтина страна, това колко ще похарчите зависи от вида на изживяванията, които търсите, какъв тип турист сте и в по-малка степен сезона, в който планирате своята ваканция. Отсядане в средна категория хотели, наслаждаване на две обилни хранения, ползване на градски транспорт, харчене на пари за забележителности, забавления, посещение на барове и клубове, ще ви струва 120 - 150€ на човек на ден. Най – малкият бюджет на ден, който ви е необходим за преживяване е 40-70€. За тази сума можете да си позволите настаняване в общежитие или пансион, изхранване със закуски или от заведения за бързо хранене или сами да си приготвяте храната, ограничение в развлеченията. Може и да спестите някое евро ако се възползвате от различните намаления. А ако сте човек, който разполага с повече средства, в Германия не липсват скъпи висококатегорийни хотели, изискани ресторанти с много звезди от организацията Мишелин и модерни барове, където можете да се разделите със значителна сума.
Входните такси за музеите започват от 0,50€ за местните малки музеи и достигат до 10€ за големите художествени музеи, особено за тези, в които има впечатляващи изложби. Някои забележителности са без вход, или има специални дни когато входът е свободен, предлагат се и намаления за учащи и деца. Специалните туристически карти за намаление ви осигуряват безплатно ползване на градския транспорт, намаления от входните такси и туристическите обиколки.

Нощен живот в Германия:

Нощния живот в Германия обхваща пълния спектър от широката култура до шумните бирени забавления. Във всички по - големи градове на страната, гостите имат избора да посетят опера, театър, барове с музика на живо, както и голямо разнообразие от нощни клубове. Страната е особено известна с електронната си музика. Хип-хопа и хеви метъла също имат голям брой последователи. Традиционната народна музика може да бъде чута предимно в провинциалните местности. На юг има много бирени изби, а в районите на Франкония и Баден са често срещани винарните.

Пазаруване в Германия:

Германия предлага богата гама и разнообразие от продукти, каквото може да се очаква от такава голяма и добре развита страна – ако го искаш, ще го намериш! Тук можете да откриете оптично оборудване, като бинокли и фотоапарати, порцелан, ръчно направени кристални изделия, сребро, кожени изделия, детски играчки и много други. Специалните продукти продавани в източна Германия са музикални инструменти и дървени играчки.

Посолство/консулство в Германия:

BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND, BERLIN 10117
Botschaft der Republik Bulgarien
Mauer Str.11
Tel: (+49 30) 201-09-22/23/24/25/26; 208 03 25; 206 48 935; 206 048 936 (consulate)
Tel/Fax: (+49 30) 208-68-38
e-mail:info@botschaft-bulgarien.de

Случайни дестинации в Германия

Кьолн

Забележителности: 1

Хайделберг

Забележителности: 0

Хамбург

Забележителности: 0

Мюнхен

Забележителности: 3

Баден-Баден

Забележителности: 0

Бремен

Забележителности: 0

Дрезден

Забележителности: 1

Дортмунд

Забележителности: 0

Дюселдорф

Забележителности: 0

Хановер

Забележителности: 0

Франкфурт

Забележителности: 0

Нюрнберг

Забележителности: 0
ТОП Пътешественици в Германия

Dilqna

Промо точки: 633 Пътеписи: 124 Фенове: 10 Коментари: 0

Димо Желев

Промо точки: 104 Пътеписи: 0 Фенове: 17 Коментари: 25

Eli

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Zornitsa

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Илиана Пушкарова

Промо точки: 3 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Kalin Vasilev

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 3 Коментари: 0

Борис

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 1 Коментари: 0

Иван

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Mariya Naydenova

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0

Радосвет Матеев

Промо точки: 0 Пътеписи: 0 Фенове: 0 Коментари: 0