Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Шипково

Село Шипково от години е известно с планинската прохлада през лятото. Това го нарежда сред желаните планински дестинации по всяко време на годината, а какво всъщност могат да видят гостите му и как да се ориентират в настаняванията, ще разберат тук.
За всеки решил да направи лятната почивка далеч от морския шум на преливащите от туристи курорти, за всеки търсещ съчетание от полза и приятни минути, то Троянския Балкан има с какво да изненада.
Село Шипково се слави и с богато находище от минерални извори, страхотна дива и непокътната природа и старинния бит на местните.

Намиращ се на 700 метра над морското равнище, Шипково се радва на прохладата от планината и свежа и бистра вода от река Ръждавец.
Популярността на Шипкоово идва главно от балнеолечебен комплекс „Шипковски минерални бани“, които още в миналото се е прочул. В годините 1946 и след нея, село Шипково привлича туристи от цялата страна и с помощта на минералните качества на водата, лекува различни заболявания.
Историята на село Шипково започва още през XVII в., за нея влияние има Дочо Белякът и рода му.
Леко в страни, служещо за прикритие селцето се превърнало в убежище от турците, за много други български семейства. Тук преселниците започнали да се препитават с различни занаяти като грънчарство, килимарство и други, а днес се славят главно с балнеолечебните минералните извори, това е основа за развитието на туризъм. Сред тях има 3 минерални извора и няколко сондажа. Температурата на водата достига 32 – 40 градуса.

Село Шипково се радва на голяма посещаемост, а здравния туризъм лесно се комбинира с планинския туризъм, култура идваща от местната душевност, занаятчийство и природни забележителности.
Местното население в това село наброява не повече от 800 души, но това не пречи да има всякакви институции нужни за нормалното протичане на живота. Наред с това и инфраструктурата е добре изградена, а това е от определящите неща за притока от туристи.

Из околността на Шипково има множество горички, тук е Васильовската планина, река Ръждавец и река Бели Осъм. Не далеч от малкото населено курортно място са и други популярни дестинации като - Беклемето, град Троян, резерват „Козя стена”, биосферен резерват „Стенето”.
Село Шипково очаква всеки желаещ да се гмурне в подобна картина, а на разположение за посетителите работят хотели, вили, къщи за гости.

Намери хотел в BG

Къщи за гости в Шипково

Самостоятелни стаи Лазарна Светлина - Шипково


Екстри в обекта: Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Механа, Локално парно, Камина в обекта, Градина, Безжичен интернет в обекта, Барбекю

Къща за гости Вени - Шипково


Екстри в обекта: Чадъри и шезлонги, Прибори и съдове в обекта, Оборудвана кухня, Локално парно, Камина в обекта, Детска площадка, Външен басейн, Билярд, Безплатен паркинг, Безжичен интернет в обекта, Барбекю

Къща за гости Под ябълката - с. Шипково


Екстри в обекта: Прибори и съдове в обекта, Оборудвана кухня, Двор, Градина, Барбекю

Белите Брези Къща за Гости - Шипково

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Градина, Барбекю

Къщата в Шипка - Шипково


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Пералня в хотела, Кът за пушене, Градина, Барбекю, Алтернативен туризъм

Мечта Къща за Гости - Шипково

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Градина

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички къщи за гости намиращи се в Шипково или около Шипково

уеб дизайн