Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Черноморец

 Като кацнал на самият ръб на залива, познат от древни времена от времето на гърци и наричат Агиос Николас (в превод Свети Никола) се намира курорт Черноморец. Това негово име е популярно до 1951 г., а след това приема името Черноморец.

Красотата на курортното градче се простира на далеч в синевата преливаща в море и небе и достига до Аркутино и нос Емине.

Плажната ивица на курорта е отрупана с красив и чист пясък, морската вода е кристална и прозрачна. Общо плажовете са разделени от скалисти брегове и уникални заливи на пет части. За Централен плаж на Черноморец се има разположеният в центъра, който е и доста голям. По него има множество чадъри, които са на разположение на туристите. На юг се намира нудисткия плаж в самият залив Свети Никола.

Сред любимите забележителности на Черноморец е къмпинг „Градина“. Тя е символ на свобода, създава идеални условия за незабравими, волни и безгрижни мигове сред морската красота. Тук може да се отседне в идеални условия на базисни и ниски цени. Плажовете са страхотно много и създават десетки забавления през топлите морски нощи.

На морският бряг се намира и храмът „Св. Никола”. От 1944 година той е опожарен и от него остава само дървен кръст с чудотворната икона на Свети Николай Чудотворец. Днес той се слави с лековитата вода, възстановен е и е посещавано от туристи място.

Не по-малко интересна забележителност в региона на Черноморец е Райската градина. Както говори и самото й име тук има неповторими растения и цветя, сред които орхидеи, мимози, еделвайси, пасифлора. Градината се намира точно пред храма „Свети Никола”, а пред него самият се надвесва дърво киви. Дръвчета от редките див лимон, мандарини, кипариси, френска вишна, са изключителни през периода на цъфтежа си в пролетта. Сред малко езерце никнат лилии, блатни ириси, лотоси, а покрай тях могат да се зърнат златни рибки. Наред с богатата растителност в градината има още различни видове кактуси.

От настоящата година е реставрирана и възобновена за посещения от туристи централна бойна кула. До нея се достигало в миналото по суша, нарича се крепост Акра. Днес кулата е разположена в морето, поради покачване на морското равнище през последните 1500 години.

За нощувки, настаняване и почивка в Черноморец работят десетки хотели, семейни хотели, малки и по-големи такива, които настаняват своите гости сред идеални условия и предоставяйки редица възможности за забавления и релакс.

Намери хотел в BG

Къщи за гости в Черноморец

Къща за Гости Бриз - Черноморец

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен, Пералня в хотела, Масажи, Гладене в обекта

Sotirovi Guest House - Черноморец


Екстри в обекта: Градина

Къща за Гости Карадарлиеви - Черноморец

Екстри в обекта: Ресторант

Къща за Гости Кастела - Черноморец


Екстри в обекта: Трансфер - платен, Градина, Барбекю

Къща за Гости Червенков - Черноморец

Екстри в обекта: Градина, Велосипеди под наем, Барбекю

Къща за гости Мария - Черноморец

Екстри в обекта: Трансфер - платен, Градина

Къща за Гости Деси - Черноморец

Екстри в обекта: Тераса/веранда, Снек-бар, Детска площадка, Градина, Барбекю, Алтернативен туризъм

Велиана Къща за Гости - Черноморец

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Пералня в хотела, Масажи, Градина, Гладене в обекта, Барбекю

Къща за Гости Янакиев - Черноморец

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен, Рецепция-денонощна, Пералня в хотела, Градина, Гладене в обекта, Барбекю

Stoyanovi Guest House - Черноморец

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Детска площадка, Градина, Барбекю

The Sunny Home Guesthouse - Черноморец


Екстри в обекта: Трансфер - платен, Градина, Велосипеди под наем, Алтернативен туризъм

Къща за Гости Вяра - Черноморец


Екстри в обекта: Трансфер - платен, Градина

Къща за гости Лефтерови - Черноморец

Екстри в обекта: Трансфер - платен, Детска площадка, Градина, Барбекю

Къща за Гости Савови - Черноморец


Екстри в обекта: Трансфер - платен, Кът за пушене, Градина, Алтернативен туризъм

БЕЛ Къща за Гости - Черноморец

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Център бизнес услуги, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Рецепция-денонощна, Ресторант, Рент а кар, Пералня в хотела, Кът за пушене, Детска площадка, Градина, Багажно помещение

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички къщи за гости намиращи се в Черноморец или около Черноморец

уеб дизайн