Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Чепеларе

 Град Чепеларе е малко на площ родопско населено място. Намира се на няколко десетки километра от град Смолян и курорт Пампорово и поради разположението и условията, които предлага е сред забележителните и предпочитани дестинации за посещения от туристи.

В Чепеларе климата е умерен, континентален. Самата местност се смята за най-слънчевата за страната и в годината има 270 дни, които са идеални. Зимата е топла и мека, снежната покривка между 30 и 90 см и се задържа от 80 до 120 дни. В Чепеларе пролетта идва сравнително по-късно, а лятото се характеризира с прохлада и свежест от планината. Всичко това е една малка част, която значително допринася за посещаемостта на курорта.

Какво могат да видят туристите и гостите на града в Чепеларе:

Тук се намират два уникални по същността си музеи в България.

Музеят на родопския карст е единствен за страната и Балканския полуостров. Главна част от сбирката му се състои от останки намерени в родопските пещери. Следващият е Музеят на ските.

За посетителите на Чепеларе има още цяла поредица от забележителни и феноменални места за разглеждане. Тук се намират Чудните мостове познати още като Ер Кюприя, водопад Скакалото, водопад Дуплевото, Глухите камъни, Куцинско блато и няколко на брой пещери в района около село Забърдо.

Не далеч от района на Чепеларе се намират Ягодинската пещера, Триградското ждрело, пещера Дяволското гърло, пещера Ухловица и др.

В топлите месеци в местността е благоприятно развитието на еко туризъм по пътечки и маршрути ръководени от планински водач. В края на лятото може да се види и традиционния начин на отбелязване на Роженски събор.

Чепеларе е сред най-популярните ски курорти в цялата част на Южна България. Местността Мечи чал е известна като част от най-добрите писти за алпийски ски дисциплини в България.

За почитателите на зимни спортове има оборудван двуседалков лифт. Като цяло в региона на Чепеларе са създадени разнообразни условия за ски-туризъм, летен и планински и екотуризъм.

Самото разположение на градчето около Чепеларската река и по горното й течение го прави изключително и романтично място, което така увлича, че едва ли остава гост на града, който да не желае отново да се завърне там.

Намери хотел в BG

Къщи за гости в Чепеларе

Къща за гости Конакът - Орехово, Чепеларе


Екстри в обекта: Тераса/веранда, Прибори и съдове в обекта, Оборудвана кухня, Механа

Къща за гости Карина - Орехово, Чепеларе


Екстри в обекта: Прибори и съдове в обекта, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Локално парно, Двор, Барбекю, LCD/плазма в обекта

Къща за гости Добриковската къща - Чепеларе

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Трансфер - платен, Ски училище, Пералня в хотела, Масажи, Кът за пушене, Детска площадка, Градина, Гледане на деца, Гладене в обекта, Велосипеди под наем, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Самостоятелни стаи Метаксинови - Чепеларе

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Ски училище, Ски гардероб, Рецепция-денонощна, Масажи, Градина, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Къща за гости Родопски кът - Чепеларе

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Фитнес, Тераса/веранда, Ски училище, Ски гардероб, Сауна, Парна баня, Масажи, Кът за пушене, Детска площадка, Градина, Барбекю, Асансьор

Къща за Гости Зорница - Чепеларе

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Център бизнес услуги, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Ски училище, Ски оборудване, Ски гардероб, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Кът за пушене, Гледане на деца, Велосипеди под наем, Барбекю, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Къща за Гости Боби - Чепеларе


Екстри в обекта: Централно парно отопление, Ски училище, Ски гардероб, Градина, Барбекю, Бар в хотела

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички къщи за гости намиращи се в Чепеларе или около Чепеларе

уеб дизайн