Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Хасково

Хасково е модерен и развит град, който ни пленява с своята красота, тесните извити улички, красивия център и минералните извори. Центърът е запазил своята старинна архитектура. Различните магазини предлагат разнообразни стоки, а заведенията приканват да ги посетите. Там се извисява и часовниковата кула, която отброява хилядолетната история на града.
Градът се слави като града на Богородица. Тук се намира най-високият паметник в света на Света Богодорица с Младенца. Огромната статуя се извисява над града и бди над него. Вечер грейва в хиляди светлини и може да се види от всяко място в града. До нея е построена камбанария, която е една от най-високите на Балканския полуостров. От тридесетметровата кула се разкрива невероятна панорамна гледка към града.
Хасково е един етнически толерантен град. В него съжителстват в мир и разбирателство християни и мюсюлмани. Най-старата джамия в България е построена тук през 1395г. На входа на джамията, има надпис, на който е упомената датата на създаване. Джамията е обявена за паметник на културата и е основният мюсюлмански молитвен храм в Хасково.
Хасково е град с големи и красиви паркове. Най-големият е парк Кенана. Неговата площ обхваща 236,6 хектара. Залесяван е няколкократно с различни дървесни видове, някои от които са вече на 70 години. Алеите му се широки и просторни. Въздухът е идеално чист и това е едно от предпочитаните места за разходка и релакс. Има изградено изкуствено езерце, различни заведения и няколко хотела с басейни, тенис-корт с червена настилка, за децата са предвидени детски площадки.
Зоологическата градина е любимото място на децата. Тя е разположена сред зеленината на парк Кенана. Изградени са сектори за различните видове животни. Всеки вид си има обособено място, което наподобява максимално на естествената му среда.
Хасково е град с хилядолетна история, с много паметници на културата, красиви паркове и модерни ресторанти, кръчми, кафенета и барове. Предлага забавления за малки и големи и престоят там ни дава ни зарежда с енергия.  

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Хасково с карта и телефон

Бистро Огледалата - Хасково


Тип обект: Бистра

Работно време: понеделник- неделя от 09.00-24.00ч

Тип Екстри: LCD/Плазма, Собствен паркинг, Доставка до адрес, Градина , Вестници

Механа Шлагера - Хасково


Тип обект: Механи

Работно време: Понеделник - Събота: 9:00 - 17:00ч.

Тип Екстри: LCD/Плазма, Камина, Климатик, Обедно меню, Собствен паркинг, Доставка до адрес

Клуб Лора - Хасково


Тип обект: Нощни клубове

Работно време: пон-събота:08.00-00.00ч

Тип Екстри: Тераса, Климатик, DJ, Градина , Вестници

Ресторант Алафрангите - Хасково


Тип обект: Ресторанти

Работно време: Работим 7 дни в седмицата: Понеделник - Събота от 11:00 до 00:00 часа Неделя от 18:00 до 00:00 часа

Тип Екстри: Камина, Собствен паркинг, Градина

UnoPiu Pizza Restourant - Хасково


Тип обект: Ресторанти

Работно време: От 11:00 - 00:00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Wi - Fi, Собствен паркинг

Ресторант Грошъ - Хасково


Тип обект: Ресторанти

Работно време: Всеки ден: 08:00 - 24:00ч.

Тип Екстри: Обедно меню, DJ, Доставка до адрес, Градина

Комплекс Приказките - Хасково


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 10:00 - 02:00

Ресторант Парка - Хасково


Тип обект: Ресторанти

Работно време: От 08:00 - 00:00

Тип Екстри: Тераса, Климатик, Гардероб, Обедно меню, Градина , VIP зала

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Хасково. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн