Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Търговище

 Град Търговище е административен и стопански център в Североизточна България. Разположен е в Дунавската ранина, на около 170 м надм. в, на север от Преславската планина. Малко хора знаят, че градът крие изненадващо богато културно-историческо наследство. Градът датира от най-дълбока древност. Откритите находки говорят, че градът е бил средище на цивилизации като римляни и траки. Тук може да се видят останки на обекти от историческо ни наследство. Градът е изпълнен със забележителности и множество музей, които съхраняват множество находки от древността.
В Търговище туристите могат да посетят древния град Мисионис (Крумово кале), а в района може да се види и петкорабната византийска базилика и светилище на бог Аполон край с. Драгановец. Районът е богат на забележителни възрожденски постройки. Напоен с романтика на Възраждането е старинният квартал Вароша в град Търговище. Тук са издигнати, църкви, православни и мюсюлмански храмове, школи и занаятчийници. Много от старите къщи са превърнати в музей, като например на Никола Симов-Куруто, Стефан Куцаров и Никола Маринов. Може да се видят и две емблематични сгради на града – Свещаровата къща и Славейковото училище. Друга забележителна постройка на града е Хаджи Ангеловата къща от епохата на възраждането. Къщата – музей е била родното място на търговеца. Друг интересни природни забележителности и места за разходка сред природата са езерото „Борово око“, природна забележителност „Водопада“, природна забележителност „Коня“ и местността „Парка“.
Доброто съчетание на природните дадености и климат, както културни и исторически забележителности, превръщат община Търговище в привлекателно място за туризъм. Търговище е важен туристически център, които привлича туристи от цялата страна и чужбина.
Има всякакви магазини и заведения. В които и ресторанти да отидете ще бъдете посрещнати от любезен и усмихнат персонал. Храната, която се предлага е разнообразна и вкусна. Ресторантите освен това предлагат богата селекция от вина и напитки. В нощните барове и дискотеки кипи истински нощен живот.
Търговище е икономически, културен и административен център. Градът е чудесна отправна точка за много дестинации – на 25 км северозападно от Велики Преслав –столица по време на второто българско царство, Шумен е на 41 км и на 100 км от старопрестолния град Велико Търново. Търговище е с изключително богато историческо наследство, град, който си заслужава да се посети.

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Търговище с карта и телефон

Ресторант Идол - Търговище


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 07.00-23.00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Собствен паркинг, Градина , Зарядно за телефони, Закачалки , Живи цветя, Детски стол

Ресторант Руски Цар - Търговище


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Обедно меню, Wi - Fi

Механа Архитекта - Търговище


Тип обект: Механи

Работно време: 11:00 - 00:00

Тип Екстри: Обедно меню, Собствен паркинг, Градина

Ресторант Белия кон - Търговище


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 24/7

Тип Екстри: Wi - Fi, Собствен паркинг

Ресторант Нова Мизия - Търговище


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Собствен паркинг, Градина , VIP зала

Ресторант Търговище - Търговище


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Климатик, Wi - Fi, Собствен паркинг, Градина , VIP зала, Детски кът, Живи цветя

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Търговище. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн