Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Трявна

 Без значение дали сте решили конкретно да се отправите към Трявна или пътя ви пресича този край, отбивка за малко или придружено от една нощувка си струва.

Разположен в северната част на страната ни, към централната час, той пренася възрожденския дух от миналия век, чрез занаятчийските творби правени и учени от местното население.
Трявна е богат на архитектурно наследство и културни паметници от периода на българското Възраждане.
Климата в местността също е изключително благоприятен и предразполага към пълни релакс и отмора. Разходката из улиците на Трявна ще е споходена с безброй чешми, църкви, паметници. В центъра на площада се намира Часовниковата кула. Тук може да се разгледа Тревненската художествена школа с множество картини пресъздаващи природа и красота.

Други интересни места и забележителности в Трявна са:
Музей “Тревненска иконописна школа”; „Славейкова къща”, "Райкова къща", Даскаловата къща с Музеят на резбарското изкуство; църквата „Св. Архангел Михаил”.
За обичащите планинския туризъм, разходка до природен парк „Българка”, феноменалните скали - Столища, Виканата скала, Мъхнатите скали ще е незабравима.
За почитателите на спортни занимания и всички отседнали в Трявна с децата тенис на корт, футболно игрище, плувен басейн, бадминтон, стрелба въздушна пушка и лък, ще са гарант за весело изкарване.
Като цяло обиколката из Трявна ще е повече тихо и спокойно време, през, което ще може да се разтоварите от натрупан негативизъм, да се докоснете до частици от миналото и да се подготвите за връщане в настоящето, без да се налагат усилия. Самата обстановка сама предполага към комфорта на духа и тялото.

Не малко са и къщите и музеите в тази част на страната, които могат да презаредят силите ви с приятни, неангажиращи разходки и разглеждания. Сред тях - Музей "Тревненска иконописна школа"; Славейковото школо със скулптори, картинни графики, живопис; Даскаловата къща, която е културен паметник; Къща-музей "Ангел Кънчев"; Галерия "Казаков” предлагаща тематични експозиции и изложби.
В малки семейни хотели с множество удобства Трявна може да се настани всеки и да почувства българския комфорт и гостоприемство.

Намери хотел в BG

Хотели в Трявна 2 звезди

Къщата с Кладенеца - Трявна

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Трансфер - платен, Кът за пушене, Градина, Велосипеди под наем, Барбекю

Holiday Home Mechta - Трявна

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Детска площадка, Градина, Външен басейн, Барбекю, Багажно помещение

Къща Слънце - Трявна

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Трансфер - платен, Рецепция-денонощна, Пералня в хотела, Детска площадка, Градина, Гладене в обекта, Велосипеди под наем, Барбекю, Багажно помещение

Комплекс Бръшлян - Трявна

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Ресторант, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Кът за пушене, Детска площадка, Градина, Барбекю, Алтернативен туризъм

Станимировата Къща - с. Горен Еневец

Екстри в обекта: Тераса/веранда, Ресторант, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Масажи, Кът за пушене, Детска площадка, Градина, Гладене в обекта, Барбекю, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Стаи за Гости Тони и Миро - Трявна

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Градина, Алтернативен туризъм

Къща за гости Минкови - Трявна

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Градина, Барбекю

Казасовата Къща за Гости - Трявна

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Списания и вестници, Магазини в обекта, Градина, Велосипеди под наем, Барбекю, Алтернативен туризъм

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотелинамиращи се в Трявна или около Трявна с категория 2 звезди

уеб дизайн