Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Трявна

 Без значение дали сте решили конкретно да се отправите към Трявна или пътя ви пресича този край, отбивка за малко или придружено от една нощувка си струва.

Разположен в северната част на страната ни, към централната час, той пренася възрожденския дух от миналия век, чрез занаятчийските творби правени и учени от местното население.
Трявна е богат на архитектурно наследство и културни паметници от периода на българското Възраждане.
Климата в местността също е изключително благоприятен и предразполага към пълни релакс и отмора. Разходката из улиците на Трявна ще е споходена с безброй чешми, църкви, паметници. В центъра на площада се намира Часовниковата кула. Тук може да се разгледа Тревненската художествена школа с множество картини пресъздаващи природа и красота.

Други интересни места и забележителности в Трявна са:
Музей “Тревненска иконописна школа”; „Славейкова къща”, "Райкова къща", Даскаловата къща с Музеят на резбарското изкуство; църквата „Св. Архангел Михаил”.
За обичащите планинския туризъм, разходка до природен парк „Българка”, феноменалните скали - Столища, Виканата скала, Мъхнатите скали ще е незабравима.
За почитателите на спортни занимания и всички отседнали в Трявна с децата тенис на корт, футболно игрище, плувен басейн, бадминтон, стрелба въздушна пушка и лък, ще са гарант за весело изкарване.
Като цяло обиколката из Трявна ще е повече тихо и спокойно време, през, което ще може да се разтоварите от натрупан негативизъм, да се докоснете до частици от миналото и да се подготвите за връщане в настоящето, без да се налагат усилия. Самата обстановка сама предполага към комфорта на духа и тялото.

Не малко са и къщите и музеите в тази част на страната, които могат да презаредят силите ви с приятни, неангажиращи разходки и разглеждания. Сред тях - Музей "Тревненска иконописна школа"; Славейковото школо със скулптори, картинни графики, живопис; Даскаловата къща, която е културен паметник; Къща-музей "Ангел Кънчев"; Галерия "Казаков” предлагаща тематични експозиции и изложби.
В малки семейни хотели с множество удобства Трявна може да се настани всеки и да почувства българския комфорт и гостоприемство.

Намери хотел в BG

Хотели в Трявна с безжичен интернет в обекта

Семеен хотел Балканика Централ - Трявна


Екстри в обекта: Тераса/веранда, Прибори и съдове в обекта, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Локално парно, Камина в обекта, Двор, Безжичен интернет в обекта, LCD/плазма в обекта

Къщи за отдих Иванини къщи - Трявна


Екстри в обекта: Паркинг - външен, Двор, Безжичен интернет в обекта, Барбекю

Къща Борана - Трявна


Екстри в обекта: Прибори и съдове в обекта, Механа, Двор, Безжичен интернет в обекта

Комплекс Възрожденци - Трявна


Екстри в обекта: Ресторант, Рент а кар, Паркинг - външен, Безжичен интернет в обекта

Къща за гости Витановата къща (на 2,5км от Трявна) - Трявна


Екстри в обекта: Ютия в обекта, Прибори и съдове в обекта, Оборудвана кухня, Механа, Двор, Безплатен паркинг, Безжичен интернет в обекта, Барбекю

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотелинамиращи се в Трявна или около Трявна и с безжичен интернет в обекта на разположение на гостите

уеб дизайн