Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Троян

 За миналите през Троян един път, определено има неща, които трайно са се насложили в спомените, защото това е град, който впечатлява не само с природа. Тук цялата обстановка е някак магнетична и очарователна, защото всяка една постройка създадена в годините на възрождението днес се е превърнала в културен паметник.

В Троян има множество комплекси с архитектурно значение, които будят любопитство и интерес на посетителите. Сред тях са архитектурният ансамбъл до къщата на Власи Власковс; ансамбъла до Марковския мост; Старинните къщи в махали Дрянска и Попишка.
Историята на Троян показва, че той е съществувал от палеолита. По време на бронзовата епоха по река Азамус ( днешна река Осъм) прииждат траки. От тяхното обитаване по тези земи са останали много останки от керамични и бронзови съдове, накити, оръжия от желязо.
Името на Троян произхожда от древноримския път Виа Траяна, който някога е свързвал Дунав река с Бяло море.

Днес интерес у гостите на град Троян представляват природни резервати Стенето, Козя стена, Северен Джендем, а те се отнасят към Национален парк “Централен Балкан”“, богат на растителност и животински свят.
Не по-малко забележителна е местността Белемето. Разположена е на 1320 м от Троянския проход. Там има туристическо селище, а самото Беклемето, предлага идеални условия за зимен туризъм. В околността има писта за ски-бягане и биатлон, според европейските изисквания.
Само на 10 км от града е Троянският манастир "Успение Богородично";
Интересен е храм "Света Параскева", датиращ от 1835 г.;
Архитектурен комплекс "Нунки" привлича и очарова туристите с реставрирани къщи в типичен възрожденски за района стил.

Като цяло, Троян разполага и с много музей, църкви, паметници, галерии. Всяка една забележителност, било то историческа, културна, природна е уникална и носи своята история.
Около град Троян само на 30 км., се намира язовир Доспат, който създава идеални условия за почитателите на риболова. В него не липсват възможности за водни спортове, палатково летуване, плаж и отдих.

На 12 км. е разположен Троянския манастир, до село Орешак. В него всяка година се прави панаир на изложбата на народни художествени занаяти.
На 18 км е село Шипково, разположен западно от Троян. В него има минерални извори, а това го е превърнало в балнеолечебен курорт.
За всеки решил да се разтовари в така атмосфера, то хотели, къщи за гости и стай за настаняване във вили са на разположение за всеки пътешественик.

Намери хотел в BG

Хотели в Троян

Хотелски комплекс Край реката - Троян, с. Балканец


Екстри в обекта: Спортна площадка, Ресторант, Охраняем паркинг, Кафене, Камина в обекта, Детска площадка, Външен басейн, Безжичен интернет в обекта, Барбекю

Troyan Plaza Hotel - Троян

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Фризьорско студио, Фитнес, Тераса/веранда, Тангентор в обекта, Солариум, Сейф/каса в обекта, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Конферентна зала, Градина, Гладене в обекта, Билярд, Бар в хотела, Багажно помещение, Асансьор, Алтернативен туризъм

Rekata Hotel - Троян

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Тераса/веранда, Рецепция-денонощна, Ресторант, Кът за пушене, Градина, Барбекю, Алтернативен туризъм

Парк Хотел Троян - Троян

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Фитнес, Тераса/веранда, Тангентор в обекта, Сейф/каса в обекта, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Масажи, Конферентна зала, Закрит басейн, Детска площадка, Градина, Гладене в обекта, Външен басейн, Бар в хотела, Асансьор, Алтернативен туризъм

Chateau Montagne Hotel Troyan - Троян

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Фитнес, Тенис корт, Списания и вестници, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Рент а кар, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Конферентна зала, Дартс, Градина, Външен басейн, Велосипеди под наем, Барбекю, Бар в хотела, Алтернативен туризъм, SPA център

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотели намиращи се в Троян или около Троян

уеб дизайн