Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Троян

По поречието на река Осъм в централната част на Северна България се намира китният град Троян. Той е разположен в планински район и има добре развит планински и селски туризъм.
Разходката из Троян е истинско удоволствие. Връща ни назад в българското Възраждане и ни потапя в отдавна отминали времена. Той предлага необходимия комфорт за една ползотворна почивка.
Архитектурата на града е почти запазена старинна и автентична. Къщите надвесени над реката са строени през 19век и създават уникална възрожденска атмосфера. Разходката из старинните части винаги са действали вдъхновяващо и зареждащо с енергия. Повечето старинни къщи са превърнати в музеи, в къщи за гости или семейни хотели. Почивката в тези сгради предлагат автентична битова атмосфера съчетана с комфорт и уют.
Изключителната природа привлича туристите през цялата година. Любители на зимните спортове или на планинарството. Наблизо се намира местността Беклемето, която е подходяща за зимни спортове. Чудната природа около градчето е подходяща за разходки. В района на Троян има няколко природни резервата, където може да се насладите на разнообразни скални форми, водопади и пещери.
В Троян е свежо, чисто и зелено. Там може да си починете добре и да се заредите с енергия. Приятната атмосфера на ресторантите приканват туристите да влезнат и да си отпочинат. Там ще се насладят на вкусни традиционни ястия и местни специалитети.
В Троян се намира уникален по рода си музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства. Там се показват предмети от всички характерни за града занаяти като керамика, дърворезба, иконопис, тъкани, облекло. Музеят пази макет на троянската занаятчийска чаршия от XIX век, както и на грънчарска и бъкличарска работилница от същото време.
Троян, макар и малък, показва отношение към културата и просветата с изградените си читалища и училища.
 

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Троян с карта и телефон

Механа Кайзер - Троян


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Камина, Климатик, Градина , Живи цветя

Ресторант Баварска къща - Троян


Тип обект: Ресторанти

Работно време: от 10:00 ч. до 01:00 ч.

Тип Екстри: Камина, Собствен паркинг, DJ, Зарядно за телефони

Механа Комитите - Троян


Тип обект: Механи

Работно време: 18:00 - 01:00

Тип Екстри: Камина, Климатик, Обедно меню, Wi - Fi, Собствен паркинг, DJ, Закачалки

Ресторант Троян - Троян


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Климатик, Сепарета, Градина , VIP зала

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Троян. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн