Zaglavie

Съобщение

OK

Намери хотел в BG

Триград хотели

Семеен Хотел Аркан Хан - Триград

Екстри в обекта: Ресторант, Безплатен паркинг, Паркинг - външен, Велосипеди под наем, Двор, Сейф/каса в обекта, Конферентна зала, Безжичен интернет в обекта, Кабелен интернет в обекта, Градина, Ютия в обекта, Барбекю, Детска площадка, Зона за релакс, Камина в обекта, Коктейл бар, Бар в хотела, Централно парно отопление, Рецепция-денонощна, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Чуждоезично обслужване

Къща Замъка Хорлог - Триград


Екстри в обекта: Ресторант, Паркинг - външен

Къща за гости Здравец - Триград


Къща за гости Здравец предалага за настаняване 3 тройни и 3 двойни стаи оборудвани с телевизор и самостоятелен санитарен възел. Гостите имат на разположение също и механа с камина, беседка, панорамен изглед към селото и безплатен ...

Вила Чобака - Триград


Екстри в обекта: Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Двор, Безжичен интернет в обекта, Ютия в обекта, Барбекю, Централно парно отопление, Алтернативен туризъм, Кът за пушене

Къща за Гости Кристал - Триград

Екстри в обекта: Барбекю, Централно парно отопление, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Чуждоезично обслужване


Полезно за Триград

Обща информация:

Триград е малко село, с надморска височина от 1240 метра. Намира се в Западните Родопи и е близо до границата ни с Гърция. То е чат от община Девин, в област Смолян. Открити са много археологически находки, които доказват, че селото съществува от дълбока древност. Има много пещерни и тракийски селища. Името най-вероятно идва от това, че в състава на селото влизат три по-малки.
В района на селото има прекрасна природа. Има големи иглолистни гори и стари борове, много красиви, зелени поляни. До селото е известното Триградско ждрело, в което има много пещери, сред които Харамийската и Дяволското гърло. Според стари легенди в тази местност някога Орфей се е спуснал в царството на мъртвите, за да върне любимата си Евредика. Той е минал през Дяволското гърло, за да стигне подземното царство на Хадес.
През село Триград минават няколко красиви туристически маршрута. Те са маркирани и имат различна продължителност. Има места, които са подходящи за катерачи. Те са доста трудни и не са за начинаещи.
 

Любопитно:

Най-голямата забележителност на Триград е пещерата Дяволското гърло. Тя се намира на 2 километра от селото и името и идва от входът, който прилича на глава на дявол. Съществува предание, според което Орфей е слязъл през тази пещера до подземното царство на Хадес, за да върне любимата си Евредика. Пещерата е пропастна и няма разклонения. Водите на Триградска река се вливат вътре от височина 43 метра и формират най-големият подземен водопад на Балканите. Чува се оглушителен грохот и залата при водопада се нарича Бучаща зала. Това е втората по големина зала в пещера у нас. Нищо пуснато във водите в пещерата не излиза на изхода, където извира реката. Направени са различни експерименти с трупи и други предмети, които потъват в реката и изчезват. Направен е и опит с оцветители, който доказва, че е необходим повече от час и половина, за да мине водата от единия до другия отвор. Маршрутът за посетителите започва от изкуствена галерия, която води до водното течение и после до Бучащата зала. Има 301 стъпала покрай впечатляващия водопад. Маршрутът е обезопасен с парапети. Има три релефа, които за изсечени в скалите. Първият е на дяволска глава, вторият е на мъж в цял ръст и на изхода има олтар с фигура на Богородица. Най-доброто място за посещение са пролетта и лятото. Има организирани спускания с лодка от местния пещерен клуб, който осигуряват екипировка и инструктор.

Транспорт и инфраструктура:

Пътищата до Триград се изпълнени с доста завои, стига се сравнително лесно, но се кара бавно. Поддържани са. Използва се основно автомобилен транспорт. Има път от Смолян до Триград, на който се провеждат състезания от рали шампионат.

Автобусни линии:

Има автобусни линии до Девин или Смолян, до Триград се стига с такси от Девин или със собствен транспорт.

Аптеки:

Най-близките аптеки са в Девин.

Бензиностанции:

Най-близките са в Девин.

Банки/Банкомати:

Най-близките са в Девин.


Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пълен избор от хотели, вили и къщи в Триград за 2017 година. Актуални ниски цени, снимки и промо пакети. Избери хотел в Триград още сега!

уеб дизайн