Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Смолян

 Някои, които вече са били в Смолян ще го оприличат и поставят на първи места сред туристически места, на които са били и са им допаднали. И не е случайно. Град Смолян е изключителен и неповторим.
Той разполага не само с множество забележителности, предоставя възможности за забавления, но и радва с красотата и бързо развиващата се местност.

Ето и някои от неподправените му забележителности, които непременно трябва да бъдат видени, защото са частици от онова съвършенство, на което само природата е способна.
Смолянски езера – разположени са в долината на река Черна и на лявата и половина, намират се на север от скали Орфеевите и връх Снежанка. Смолянските езера се простират по цялата шир на долината и достигат самия град Смолян, което ги прави видими и удобни за гостите на града.
За път от град Смолян е скала Невястата (позната още катоТурлука). За тях се разказват множество легенди от отминалите години, когато земите били под турско владение.

Друга интересна местност в околността на Смолян и Родопи планина са „Хайдушки поляни“. Те са разположени на 15 км. На изток от Пампорово в самата територия на Смолян и до село Кутела. Най-лесна е ориентацията от HAO Рожен, който е и най-близо до тях самите.
Идва ред на Момчилова крепост, която разказва своята тежка история за завладяването си по време на османците. Наречена е така на името на юнак, който я спасил някога. След това е спохождана от поредни опожарявания и ограбвания.

За всеки гост отседнал в хотел Смолян, препоръчително е да направи една разходка и до „Каньона на водопадите“. Каньонът се състои от риолитни скали. Тук е и еко пътека, разположена към западния край на Смолян и на самият изход от квартал Средок. Тук се намира резерват „Сосковчето” .
В региона на Смолян има интересни пещери. Сред тях е Ледницата, находяща се около Широколъшки снежник.

И за тези, на които споменатите места не са били достатъчни има интересен скален масив на километър разстояние от село Широка лъка. Голямата скала наподобява мома с хурка в ръка.
Близостта на Смолян с курорт Пампорово, го прави изключително удобно за нощувки място. На едното място ще имате възможност да карате ски, а на другото да отпочинете, нощувате и да се разходите сред поредица от природна красота.

Намери хотел в BG

Вили в Смолян

Вила Рупцовото - Смолян

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Чадъри и шезлонги, Тераса/веранда, Списания и вестници, Сейф/каса в обекта, Сауна, Прибори и съдове в обекта, Пералня в хотела, Паркинг - външен, Механа, Локално парно, Кът за пушене, Камина в обекта, Зона за релакс, Джакузи в обекта, Детска площадка, Двор, Градина, Велосипеди под наем, Безплатен паркинг, Безжичен интернет в обекта, Барбекю, LCD/плазма в обекта, Karaoke

Хижа Смолянски езера - Смолян


Екстри в обекта: Ресторант, Камина в обекта

Вила на Езерото - Смолян

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Ски училище, Ски оборудване, Ски гардероб, Ресторант, Рент а кар, Пералня в хотела, Магазини в обекта, Градина, Велосипеди под наем, Барбекю, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички вили намиращи се в Смолян или около Смолян

уеб дизайн