Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Самоков

Град Самоков е един неголям планински град, който примамва с красивите си природни и исторически забележителности. Разположен в Югозападна България, на 55км от София и на 8км от Боровец, е предпочитана дестинация за зимна почивка. Градът има богата история и е съхранил традиционните си обичаи и култура. Това е град, които е съсредоточил усилията си в туризма и се стреми да се превърне в водеща дестинация.
Малките калдъръмени улички са изпълнени със стари къщи, които носят атмосферата на миналото. Много от тях са превърнати в семейни хотели и къщи за гости. Те предлагат отлични условия за почивка сред зелената природа. Уюта и спокойствието, които носи този град ни зареждат с позитивна енергия и ни карат да забравим забързаното си ежедневие.
В самоковките ресторанти и механи може да се опитат вкусни традиционни и местни деликатеси. Те предлагат разнообразие от ястия, приготвени по автентични домашни рецепти. Традиционно самоковско ястие е зелникът – баница с праз и лук. Традиционната битова атмосфера в тези заведения допринася за нашия комфорт.
При разходката из Самоков няма как да не се забележат старинните чешми. Голямата чешма е строена през 17в в мавритански стил. Представлява четириъгълна каменна постройка с покрив, която има от всяка страна чучур за вода. На автогарата ни посреща шарената чешма или т.н Чадър чешма. Зад нея се вижда Байракли джамия, която е реставрирана и превърната в музей. В този малък град се намират и два от Стоте национални туристически обекта – историческият музей и Девическият манастир.
Любителите на природните забележителности ще бъдат очаровани от национален парк Рила, който е най-големият в България и на Балканския полуостров.
Самоков е предимно посещаван през зимата, тъй като е подходящо място за зимни спортове. Красивата природа и свежия въздух го правят място за здравословна и релаксираща почивка.
 

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Самоков с карта и телефон

Механа Каймакановата къща - Самоков


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Камина, Wi - Fi

Ресторант Калипсо - Самоков


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 11:00 - 24:00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Тераса, Климатик, Обедно меню, Wi - Fi, Открит кът за пушачи, Доставка до адрес, Градина , Зарядно за телефони, Живи цветя

Механа При Соте - Самоков


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 9-24

Тип Екстри: Камина, Собствен паркинг, DJ, Доставка до адрес, Градина , Детски кът, Живи цветя

Механа Старата къща - Самоков


Тип обект: Ресторанти, Механи

Работно време: 11:00 – 0:00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Камина, Wi - Fi, Собствен паркинг

Ресторант Соната - Самоков


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 24/7

Тип Екстри: Камина, Климатик, Градина

Ресторант и бар Таргет - Самоков


Тип обект: Ресторанти, Барове

Тип Екстри: LCD/Плазма, Камина, Wi - Fi

Клуб-ресторант Мадаровата къща - Самоков


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Климатик, Wi - Fi, Доставка до адрес, Градина

Пицария Бонита - Самоков


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Тераса, Собствен паркинг, Доставка до адрес, Градина

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Самоков. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн