Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Разград

Разград е малък град в северна България.Въпреки че е малък в него са събрани много красоти и той носи заряда да миналите години. Старинната му част показва една отминала епоха, съхранила се като доказателство за непобедимия български дух.
В Разград има многобройни заведения, предлагащи вкусна кухня с местни и традиционни специалитети. Има кафенета , барове дискотеки, места където да се забавляват хора от всички възрасти.
Разград е и културен център- има театър и много училища. Ориентиран е към младите си граждани и предлага голям избор от извънкласни дейности. Има добре развит център за работа с деца. Там се обучават талантливи деца в музикалното изкуство, които печелят многобройни награди по чужди и национални фестивали. Разград е известен и с футболния си клуб Лудогорец.
В Разград може да се видят няколко стари джамии, строени към 15 век. През Османското робство, градът е бил почти изцяло с турско население. В момента има само една действаща джамия - Ибрахим паша. Има и само една православна църква, Св. Никола, която е построена на мястото стара вкопана в земята църква.
Градът има типичната османска архитектура, освен джамиите има запазени и други сгради, изградени в този стил.
Намерените останки от древния град Абритус показва, че Разград води началото си от 2в. Останалите крепостни стени и порти засилват уникалната атмосфера на града.
Друга такава сграда е османската баня. Носи името Чифте баня и е била най-голямата за времето си, имала е отделни отделения за мъже и жени. Банята е разрушена от разградските комунисти.
Часовниковата кула в центъра на града е построена в готически стил. Тя е най-високата сграда в града. След освобождението са премахнати турските цифри и полумесеца.
Разград е малък модерен град, които има търговско и транспортно значение. Той посреща всички туристи с отворени обятия и там може да се почувстваш пълен с енергия и позитивизъм. Разград е запазил традициите си и успешно показва на цялата страна,че може да е малък град , но в него се раждат големи таланти.
 

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Разград с карта и телефон

Ресторант Капитан Блъд - Разград


Тип обект: Ресторанти

Работно време: в делничен ден от 7.00 – 01 часа, събота и неделя от 8.00 - 01 часа, без почивен ден.

Тип Екстри: LCD/Плазма, Wi - Fi, Собствен паркинг, DJ, Доставка до адрес, VIP зала

Италянски ресторант La Pastaria - Разград


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Обедно меню, Детско меню

Винарна Хаджи Николов Хан - Разград


Тип обект: Ресторанти, Механи, Винарни

Работно време: Понеделник - Събота от 10:00 до 24:00 Неделя от 12:00 до 24:00

Soho Bar & Dinner - Разград


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Детско меню

Ресторант Сръбска скара - Разград


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 10.00 - 24.00

Тип Екстри: Климатик, Обедно меню, Wi - Fi, Градина

Ресторант Almost Famouse - Разград


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 07.00 - 00.00

Тип Екстри: Wi - Fi, Доставка до адрес

Винарна Абритус - Разград


Тип обект: Винарни

Работно време: от Понеделник до Събота: 16.30 - 02.00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Закачалки

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Разград. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн