Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Пловдив

 Погледнат като туристическа дестинация Пловдив предлага не малко забележителности, чиито подбор ще е трудно да се направи, в случаи, че се цели отсейване на по-значимите сред тях. Въпреки това за всеки решил да посети града с цел туристическа и опознавателна цел ще има голям избор от паметници с историческо и културно значение, архитектурни или обществени уникални такива, музей, градини и т.н.
В случаи, че планувате и вие почивка до великолепния Пловдив разгледайте предложенията и многообразието от хотели, големи и луксозни апартаменти, семейни хотели, стаи за нощувки и други.

Условията, които се предлагат, както и цените са многообразни, според всякакви вкусове и предпочитания.
Обиколка из Пловдив по време на няколко дневна екскурзия е идеална възможност да се обходят:
Античния театър, който датира от времето на император Траян. Пловдивският Амфитеатър има своето архитектурно, културно и историческо значение за града. В него и днес се провеждат множество опери, концерти, театрални представления и фестивали.

В околността на Пловдив, сякаш за да е още по интригуваща и пленителна за туристите е поместила множество и разнообразни забележителности и паметници. Всички те се намират на Трихълмието, или познато още като Старият град. Тук се е намирало и някогашното праисторическо селище носещо името древнотракийския Евмолпия, или сега познатия Пловдив.
Известна и вековна е историята на крепостта Небет тепе, която се простира на трите тепета Небет, Таксим и Джамбаз и която е поставила основите на Стария град на Пловдив.

Там и до днес могат да се видят акрополни крепостни камъни и забележителни църкви останали от възрожденските години. Тяхното уникално име идва от архитектурата на пловдивските къщи.
Историята на Пловдивските църкви води началото от периода на Освобождението, когато са изградени множество православни от тях. Всяка една била дело на известен български творец или архитект, резби и живопис идващи от епохата на Възраждането и съхранени до днес.

Сега обикаляйки из улиците на Пловдив, силно впечатление правят на гостите и посетителите реставрираните образци на несиметричност и симетричност сред къщи. Всички те са с отворени за посетителите врати, а предназначение им е различно - музеи, галерии, заведения, дискотеки, аптеки.
Добри условия за разходки предлага централния градски парк. Неговата история започва през годините на Освобождението, а мястото за създаването му е някогашния турски гробищен парк. Намира се между три хълма – Сахат, Джендем и Бунарджик. Те грижовно го бранят, укриват и защитават от всички страни. В парка могат да се зърнат различни растителни екземпляри, както и красотата на река Марица, която се разделя в тази част на две.
Град Пловдив е гостоприемен за всеки решил да го посети, без значение на визитата му.

Намери хотел в BG

Апартаменти в Пловдив

Апартаменти Росина - Пловдив


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Туристическо бюро, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Магазини в обекта, Кът за пушене, Багажно помещение, Асансьор

Студиа Нева - Пловдив

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Чуждоезично обслужване, Химическо почистване, Тераса/веранда, Пералня в хотела, Осигурен транспорт, Кът за пушене, Гладене в обекта, Багажно помещение, Асансьор

ТЕИС Студиа - Пловдив

Екстри в обекта: Трансфер - платен, Тераса/веранда, Пералня в хотела, Асансьор

Апартаменти под Наем Пловдив - Пловдив


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Трансфер - платен

Тренди и Делукс Апартамент - Пловдив


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Пералня в хотела, Магазини в обекта, Гладене в обекта, Багажно помещение, Асансьор

Галерия Апартаменти - Пловдив


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Градина, Асансьор

Еко Апартаменти Милчеви - Пловдив


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Списания и вестници, Пералня в хотела, Магазини в обекта, Кът за пушене, Градина, Гладене в обекта, Барбекю, Багажно помещение

Цветков Самостоятелни Стаи - Пловдив

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Тераса/веранда, Магазини в обекта

Пловдив Централ Апартмънт - Пловдив


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички апартаменти намиращи се в Пловдив или около Пловдив

уеб дизайн