Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Петрич

Град Петрич е разположен близо до южната ни съседка Гърция. Град с дълга история, който води съществуването си още от древността. Променян през вековете, но все пак съхранил се до днес. През османското робство Петрич е бил замиращ град с рушащи се къщи, без училище и църкви. Едва през възраждането започва промяната.
Сега в градът има църкви, училища, спортни центрове, читалища. Големи паркове и градинки, които са прекрасни за отморяваща разходка сред зелени дървета и цветя.
Петрич е известен с къщата музей на Баба Ванга и близостта си до местността Рупите- място изпълнено със силна енергия. Целогодишно хора от цялата страна идват по тези места в търсене на лек и избавление от тегобите си.
Къщата, където е живяла Ванга е превърната в музей след смъртта й и може да се видят много интересни предмети. Местността Рупите е богата на минерални извори с лековити свойства. Там е издигнат храм Св Петка Българска, които макар и непризнат за православен, привлича много поклонници.
В Петрич има богат социален живот. Има кафенета, където да седнеш да изпиеш по нещо и да си поговориш с приятели. За тези, които искат да се нахранят може да се възползват от множеството капанчета, които предлагат дюнери, сандвичи, палачинки. Петрич разполага с ресторанти за всеки вкус –от механи и кръчми до изискани ресторанти. Те предлагат разнообразно меню с традиционна българска кухня. Имат заведения, които са подходящи за организация на партита, сватби, рожденни дни.
 

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Петрич с карта и телефон

Ресторант Винарната - Петрич


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Собствен паркинг

Ресторант Ичката - Петрич


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 7.00 до последния клиент.

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Градина

Ресторант Деси - Петрич

Тип обект: Ресторанти

Работно време: 10:00 часа до 24:00.

Тип Екстри: LCD/Плазма, Камина, Климатик, Доставка до адрес

Ресторант Детелена Морско дъно - Петрич


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 08:00 -00:00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Петрич. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн