Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Мелник

Мелник е най-малкият град в България. Той е включен към стоте национални туристически обекта и се посещава целогодишно от българи и чужденци. Градът е сгушен в полите на Пирин планина и е запазил своя автентичен облик , с което буди интерес и възхита. На 7км от него се намира Роженският манастир – един добре запазен средновековен манастир, който е останал по нашите земи. За любителите на планинските преходи има пътека до природния феномен Мелнишки пирамиди. Tе представляват скални образования, достигащи до 100м височина. Интересното е, че склоновете са пясъчни и на места отвесни. Освен тях има голямо количество скални гъби, конуси, игли и други.
В Мелник може да видите частично запазената средновековна църква Свети Никола, която е била изградена през 12век. Бронзовата камбана на църквата се смята за една от най-старите в Европа.
Културна забележителност на града е историческия музей. Експозицията му показва бита и живота през Възраждането, както и основния поминък – винопроизводството. Изложени са различни снимки, свързани с правенето на вино- бъчви, изби и други.
Може да посетите най-голямата възрожденска къща останала по нашите земи. Това е Кордопуловата къща. Тя е четириетажна и е принадлежала на богат гръцки търговец, който се занимавал с производство на вино. Къщата има няколко вътрешни стълбища, които свързват етажите и мансардите. Цялата къща е украсена с венециански стенописи и дърворезба.
Малкият град предлага къща за гости и малки семейни хотели за настаняване. Те предлагат уют и комфорт с прекрасен изглед към Пирин планина. Малки битови ресторанти приготвят вкусни ястия от местната и традиционна кухня, съчетани с ароматно вино. Районът е голям производител на вино.  

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Мелник с карта и телефон

Механа Райски кът - Мелник


Тип обект: Механи, Таверни

Работно време: 08:30 - 03:00 ч.

Тип Екстри: Камина, Собствен паркинг, Градина

Механа Алексова къща - Мелник


Тип обект: Механи

Работно време: 00:00 - 00:00 ч.

Тип Екстри: LCD/Плазма, Камина, Тераса, Климатик, Wi - Fi, Градина

Механа Чавкова Къща - Мелник


Тип обект: Механи

Работно време: От 08:30 до 22:30

Тип Екстри: Wi - Fi, Градина

Механа Хубавата Кръчма - Мелник


Тип обект: Механи

Работно време: От 10:00 до 00:00

Тип Екстри: Wi - Fi, Собствен паркинг, Градина

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Мелник. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн