Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Кюстендил

Кюстендил се намира в Югозападна България. Античен български град с име Пауталия, а в Средновековието се е наричал Велбъдж. Един от най-древните градове в България, с богата история и красива природа. Градът е един от най-добрите балнеоложки курорти с много минерални извори, както и туристически център с национално и международно значение. Той може да Ви грабне окото с живописна природа, плодородни овощни градини, римски терми и усмихнати и весели хора.
В Кюстендил разполага с прекрасни паркове за разходка. Градът предлага много заведения за развлечения - ресторанти, барове, кръчми и кафенета. Тук може да се насладите на уникалната атмосфера на спокойствие и уют и да почувствате хармонията между минало и настояще. Освен това Кюстендил предлага много добри условия за пълноценна СПА почивка в луксозни хотели. Слави се с лековитите си минерални извори, което се дължи на високата температура и богатия химичен състав на водата.
Забележителностите на града са от всякакъв вид – културни, исторически и природни. Днес може да разгледате Художествената галерия на „Владимир Димитров – Майстора“, къща музей на Димитър Пашев, Средновековната църква „Свети Георги“ и късноантична крепост „Хисарлъка“. Лесопарк „Хисарлъка“ е разположен южно от града в планината Осогово. В него бликат топли минерални извори. Лесопарка е свързан към града, посредством 3 асфалтирани пътя и много алеи. От високите части може да се насладите на прекрасната панорама, която се открива към град Кюстендил и Кюстендилската котловина.
Градът е известен от древността с римски терми – обществени бани, намиращи се в централната част, съвсем близо до „Ахмед бей“ са изградени през II-III век. и са част от големия комплекс-асклепион Пауталия. Римските терми и турските бани представляват един от символите на града. Паметници на културата с архитектурно и историческо значение.
Кюстендил има осемхилядна история на поселищния живот и повече от 1900-градска традиция. Не случайно градът е наричан „градът на художниците“ и най-вече „място докоснато от боговете“ и не на последно място „плодородната овощна градина на България“. За вашето настаняване ще се погрижат красивите модерни хотели на територията на града, където освен доброто обслужване и уют, ще имате възможност да се насладите лековитата термална вода и релаксиращи спа процедури. Вкусните местни ястия и много забавления са гарантирани във всеки един ресторант. Заповядайте!

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Кюстендил с карта и телефон

Ресторант Стримон Спа Клуб - Кюстендил

Тип обект: Ресторанти

Работно време: 24/7

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Закачалки

Ресторант Dream’s House - Кюстендил


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 09:00 – 02:00 ч.

Тип Екстри: Климатик, Обедно меню, Wi - Fi, DJ, Градина

Ресдторант Рамира - Кюстендил


Тип обект: Ресторанти

Работно време: От 08:00 до 00:00

Тип Екстри: Обедно меню, Wi - Fi, Собствен паркинг, DJ, Доставка до адрес, Градина

Ресторант Чешмето - Кюстендил


Тип обект: Ресторанти

Работно време: От 10:00 - 23:00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Камина, Климатик, Wi - Fi, Сепарета, Градина

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Кюстендил. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн