Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Кърджали

 Разположен в сърцето на Родопи планина, в източната част и между двата бряга на река Арда, град Кърджали, осигурява и гарантира една приятна и незабравима почивка за всеки.
В околността на Кърджали, както и в самия град има множество места, които ще разтоварят, разнообразят програмата на туриста, а времето ще запълнят с приятни и незабравими моменти.
За всеки решил да отскочи до Кърджали за един страхотен уикенд или по-дълга почивка, препоръчително е да посети Археологически комплекс “Перперикон”.

Той е разположен на 20 км на север от града. За местността се носят странни, интересни и пронизващи истории, а самата тя носи името Планина на духовете, или още позната като Джин тепеси.
Площта, на която е разположен обекта се простира на 17 000 кв.м., а историята й датира още в края на IV-ти век пр. н.е.. Тогава в миналото, гората се прекланяли на боговете, като на самата скала поднасяли своите дарове и жертвоприношения.

По-късно по времето на бронзовата епоха се създава култов комплекс, чието създаване продължило с векове.

Хълма на Перперикон, помества комплекс от дворец-светилище построен от VI-V в. пр.н.е., селище и храм-прорицалище, с кръгла форма, както и една укрепена тракийска крепост. Днес местните твърдят, че това представлявало някогашна резиденции на царе траки. Дворецът Пеприкон, покрай Кърджали е бил с Г-образна форма, на по 3 или 4 етажа, а в същността си е помествал 40 стаи, 13 други помещения и два коридора. Дворецът Пеприкон в Кърджали се смята за най-древен монумент останал от тракийско време.
От археологически проучвания е доказано, че в края на IV век е опожарен и превзет. По-късно през V-ти и VI-ти век е възстановен градът, а размерите му са още по-внушителни. Тогава се изгражда и църква.
Средновековната крепост Пеприкон край Кърджали е обявена за културен паметник от 1968 г. Днес Античният, неподправен град Перперикон е сред 100те национални туристически обекта на Република България.

За всеки гост, отседнал в хотел, вила или къща за гости в Кърджали е препоръчително да посети обекта Пеприкон. Той има национално значение и буди голям международен интерес. Снабден е с паркинг, асфалтов път и множество заведения, където туристите да се почувстват комфортно.

Намери хотел в BG

Хотели в Кърджали 2 звезди

Хотел Трифон Зарезан - Кърджали

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Рент а кар, Паркинг - външен, Механа, Лоби бар, Джакузи в обекта, Детски басейн, Детска площадка, Градина, Външен басейн, Барбекю, Бар при басейн

Хотел Сандим - яз. Кърджали

Екстри в обекта: Чадъри и шезлонги, Тераса/веранда, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Паркинг - външен, Кафене, Външен басейн, Безплатен паркинг, Бар в хотела

Хотел Меаца - Кърджали

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Чуждоезично обслужване, Тераса/веранда, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Конферентна зала, Двор, Градина, Безплатен паркинг, Багажно помещение, Асансьор, LCD/плазма в обекта

Хотел Арпезос - Кърджали

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Фитнес, Тераса/веранда, Списания и вестници, Сейф/каса в обекта, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Магазини в обекта, Кът за пушене, Конферентна зала, Дискотека, Градина, Гладене в обекта, Барбекю, Бар в хотела, Багажно помещение, Асансьор

Пламена Самостоятелни Стаи - Кърджали

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Градина, Гладене в обекта

Къща Живка - Главатарци, Кърджали

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Тераса/веранда, Градина, Барбекю

Стоянова Къща - Кърджали

Екстри в обекта: Тераса/веранда, Градина, Алтернативен туризъм

Къща за гости Добрев - Кърджали

Екстри в обекта: Тераса/веранда, Пералня в хотела, Градина, Багажно помещение

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотелинамиращи се в Кърджали или около Кърджали с категория 2 звезди

уеб дизайн